YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Opvoeden

Kinderen en hun toekomst

Ouders van morgen

Als je Belgische 'Ouders van Tegenwoordig' vraagt welke waarden ze aan hun kinderen willen meegeven, bestaat de top 3 uit Zelfvertrouwen, Eerlijkheid en Liefde. Dat correspondeert 1 op 1 met de waarden die ouders voor zichzelf belangrijk vinden. Toch zien we dat 14% van de ouders niet op dezelfde golflengte zit als het gaat over de opvoeding en regels die ze hun kinderen willen meegeven. 

Ouders zien de toekomst niet heel rooskleurig tegemoet. De meeste Ouders van tegenwoordig blijven wat in het midden over de vraag of hun kinderen gelukkiger gaan zijn dan zijzelf. 22% denkt alvast dat het financieel niet de goede kant zal opgaan met hun kroost.

De grootste angsten van 'Ouders van Tegenwoordig'?

Ze zien voor hun kinderen een toekomst met wereldoorlogen, verslechtering van het milieu en financiĆ«le crisissen. Een kanttekening hierbij: tijdens een groot deel van de bevraging laaide de crisis tussen de VS en Noord-Korea hoog op, wat misschien voor een vertekend beeld zorgt. 

Gelukkig gelooft ook een groot deel van de ouders dat de generatie van hun kinderen in staat is om de wereld in positieve zin te veranderen.

Ken je Huis van het Kind al?

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien; kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning...

Zoek een Huis in mijn buurt

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Podcast

Beluister de podcast Radio Mama

Kristien Wollants, da’s een duizendpoot van jewelste. Ze is logopediste van opleiding en combineert thuisblijven voor de kindjes (Leon en Ella) met een radiocarrière op Q-music.

Podcast

Radio Mama: Papa's huilen ook

In deze eerste aflevering van het tweede seizoen heeft Kristien de eerste vadercoach op bezoek: Niki Vanhamel.

Podcast

Radio Mama: Mild ouderschap

In deze aflevering heeft Kristien, Nina Mouton te gast. Zij is psychologe en psychotherapeut i.o. en begeleidt gezinnen, relaties en ouders.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.