YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Opvoeden

Kinderen en hun toekomst

Ouders van morgen

Als je Belgische 'Ouders van Tegenwoordig' vraagt welke waarden ze aan hun kinderen willen meegeven, bestaat de top 3 uit Zelfvertrouwen, Eerlijkheid en Liefde. Dat correspondeert 1 op 1 met de waarden die ouders voor zichzelf belangrijk vinden. Toch zien we dat 14% van de ouders niet op dezelfde golflengte zit als het gaat over de opvoeding en regels die ze hun kinderen willen meegeven. 

Ouders zien de toekomst niet heel rooskleurig tegemoet. De meeste Ouders van tegenwoordig blijven wat in het midden over de vraag of hun kinderen gelukkiger gaan zijn dan zijzelf. 22% denkt alvast dat het financieel niet de goede kant zal opgaan met hun kroost.

De grootste angsten van 'Ouders van Tegenwoordig'?

Ze zien voor hun kinderen een toekomst met wereldoorlogen, verslechtering van het milieu en financiĆ«le crisissen. Een kanttekening hierbij: tijdens een groot deel van de bevraging laaide de crisis tussen de VS en Noord-Korea hoog op, wat misschien voor een vertekend beeld zorgt. 

Gelukkig gelooft ook een groot deel van de ouders dat de generatie van hun kinderen in staat is om de wereld in positieve zin te veranderen.

Ken je Huis van het Kind al?

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien; kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning...

Zoek een Huis in mijn buurt

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Vakantie en vrije tijd

Wat is een Babymoon?

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent of wil je zwanger worden en plan je een reis? Dan is het verstandig om een aantal dingen te checken bij het organiseren van je trip. Met wat extra voorbereiding kan je dan zorgeloos genieten van je ‘babymoon’!

Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

Vakantie en vrije tijd

Zomeropvang

De jaarlijkse schoolvakantie: reuzefijn voor de kids maar voor het gezin telkens weer een hele organisatieklus. Gemiddeld 80 schoolvrije dagen per jaar … en hoeveel verlofdagen heb jij? Inderdaad, dat is verre van evident…

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.