YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Studenten

Herexamens; thuis voor de buis

01 juli 2020

Thuis voor de buis

Juli staat typisch bol van vakantieplannen. Alleen durven tegenvallende studieresultaten die vaak hypothekeren. Een tweede zit gepaard met je vakantieveto houden je student thuis. Verdiend? Misschien. Terecht? Hmmm…

Belonen of bestraffen ?

Een recente studie lijkt inderdaad het kamp van de negatieve feedback te steunen. Studenten bleken zowaar betere resultaten te behalen wanneer ze gestraft werden voor fouten dan beloond voor goede antwoorden.

Ergens logisch, vanuit het oogpunt van de menselijke evolutie. Gevaar is steeds een uitstekende motivator geweest, weinig dat je motor meer op gang bracht dan een plotselinge tête-à-tête met bijvoorbeeld een hongerige beer.

Maar vooraleer we en masse de zweep gaan bovenhalen zegt diezelfde studie ook dat de straf helemaal niet zo ernstig moet zijn.

Hoe ga je hier als ouder mee om ?

Eenzame opsluiting hoeft dus niet noodzakelijk. Integendeel: een korte break om de resultaten even te laten bezinken geeft het brein weer frisse moed. Het geeft ze de kans om even te herbronnen vooraleer weer met hun neus tussen de boeken te duiken.

Na een gezonde dosis vitaminen en inspiratie kan het verstrengde blokregime nog zo effectief blijken, en neemt je bolleboos die zomerse blokperiode misschien nét dat beetje serieuzer.

Ken je Huis van het Kind al?

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien; kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning...

Zoek een Huis in mijn buurt

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Zelfstandigen

Zelfstandig? Zo lang duurt je zwangerschapsverlof.

“O nee! Om financiële redenen moet ik 5 weken na mijn bevalling alweer aan de slag.” Die bittere constatering hoor je vaak uit de mond van zelfstandigen die hoopten op een succesvolle combinatie van hun carrière met het moederschap.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.