YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Studenten

Herexamens; thuis voor de buis

Thuis voor de buis

Juli staat typisch bol van vakantieplannen. Alleen durven tegenvallende studieresultaten die vaak hypothekeren. Een tweede zit gepaard met je vakantieveto houden je student thuis. Verdiend? Misschien. Terecht? Hmmm…

Belonen of bestraffen ?

Een recente studie lijkt inderdaad het kamp van de negatieve feedback te steunen. Studenten bleken zowaar betere resultaten te behalen wanneer ze gestraft werden voor fouten dan beloond voor goede antwoorden.

Ergens logisch, vanuit het oogpunt van de menselijke evolutie. Gevaar is steeds een uitstekende motivator geweest, weinig dat je motor meer op gang bracht dan een plotselinge tête-à-tête met bijvoorbeeld een hongerige beer.

Maar vooraleer we en masse de zweep gaan bovenhalen zegt diezelfde studie ook dat de straf helemaal niet zo ernstig moet zijn.

Hoe ga je hier als ouder mee om ?

Eenzame opsluiting hoeft dus niet noodzakelijk. Integendeel: een korte break om de resultaten even te laten bezinken geeft het brein weer frisse moed. Het geeft ze de kans om even te herbronnen vooraleer weer met hun neus tussen de boeken te duiken.

Na een gezonde dosis vitaminen en inspiratie kan het verstrengde blokregime nog zo effectief blijken, en neemt je bolleboos die zomerse blokperiode misschien nét dat beetje serieuzer.

Ken je Huis van het Kind al?

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien; kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning...

Zoek een Huis in mijn buurt

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Vakantie en vrije tijd

Wat is een Babymoon?

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent of wil je zwanger worden en plan je een reis? Dan is het verstandig om een aantal dingen te checken bij het organiseren van je trip. Met wat extra voorbereiding kan je dan zorgeloos genieten van je ‘babymoon’!

Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

Vakantie en vrije tijd

Zomeropvang

De jaarlijkse schoolvakantie: reuzefijn voor de kids maar voor het gezin telkens weer een hele organisatieklus. Gemiddeld 80 schoolvrije dagen per jaar … en hoeveel verlofdagen heb jij? Inderdaad, dat is verre van evident…

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.