YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

Week van het bos

Ravot je Rot!

Van 8 tot 15 oktober is het weer Week van het Bos, een initiatief van het Agenstchap voor Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid in nauwe samenwerking met BOS+ en met de steun van Ketnet.

Net zoals vorig jaar staat deze editie in het teken van buiten spelen onder het motto ‘Ravot je rot!’

Veel scholen en kinderopvanginitiatieven kiezen er actief voor om kinderen zo veel mogelijk buiten te laten spelen en de natuur te laten ontdekken. Omdat het hoort bij kind zijn en vele voordelen heeft op verschillende vlakken.

Mooi meegenomen en niet onbelangrijk: ook volwassen hebben er baat bij om meer tijd door te brengen in de frisse buitenlucht.

De voordelen van buiten spelen

Kind en Gezin spoort met zijn campagne #buitenbaby’s ouders en kinderopvanginitiatieven ook aan om buiten spelen zo veel mogelijk te integreren in het dagelijks leven van kinderen.

Uit een enquête die zij deden, bleek namelijk dat ouders buiten spelen voor baby’s en peuters vaak te vuil of te gevaarlijk vinden.

Kind en Gezin wil die denkwijze omkeren en benadrukt dan ook de vele voordelen van buiten spelen voor kinderen: de ontwikkeling van motorische vaardigheden, de versterking van het immuunsysteem en het aanleren van sociale vaardigheden.

Op hun campagnepagina vind je meer informatie over dit initiatief en leuke tips voor gegarandeerd buitenspeelpret!

Welke activiteiten staan er gepland?

Tijdens de Week van het Bos zijn er tal van activiteiten in heel Vlaanderen. Voor een overzicht van de activiteiten per provincie kan je hier terecht.

Naast sportieve activiteiten zoals fietsen en wandelen vind je daar onder andere ook een mooi aanbod aan begeleide uitstappen en rondleidingen, leuke workshops en boeiende lezingen in het teken van natuur en buitenpret.
Je kan ook terecht in een van de vele speelzones.

Kriebelt het om zelf ook een activiteit te organiseren? Hier vind je de nodige informatie om je activiteit te registreren en kan je promotiemateriaal downloaden.

Het Agentschap voor Natuur en Bos stelt lespakketten ter beschikking voor kleuter-en lager onderwijs. Ook als ouder vind je in die pakketten ideeën om wandelingen en andere buitenactiviteiten op te leuken. Ook het materiaal van vorige edities blijft ter beschikking voor eindeloze inspiratie.

Kinderen kunnen met hun klas deelnemen aan de wedstrijden en zo leuke prijzen voor de hele klas winnen.

Redenen genoeg om op ontdekking te gaan in het bos en te genieten van alles wat de natuur te bieden heeft.

Bronvermelding:

https://www.natuurenbos.be/week-van-het-bos

https://www.kindengezin.be/buitenbabys/

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Zwangerschap

Tweede trimester

Je eerste trimester is net afgelopen, dus beland je in het tweede trimester. Je bent weldra in de helft van jouw zwangerschap. Hoog tijd dus om de balans op te maken van de ontwikkeling van je baby en je algehele gezondheidstoestand.

Zwangerschap

Jezelf én je kindje beschermen tegen de griep

Iedereen weet hoe ellendig je je kan voelen met griep. Dat wens je niemand toe, zeker niet een toekomstige mama. Want dat kleine wezentje in haar buik heeft alle kracht nodig om te groeien.

Zwangerschap

Mama worden

Je staat op het punt om mama te worden en dat brengt sowieso een heleboel gevoelens met zich mee. Hoog tijd om even de balans op te maken van dit nieuwe, prachtige avontuur dat net gestart is.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.