youtube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog chevron right Vakantie en vrije tijd

Zelf wenskaarten maken: eenvoudig, goedkoop én origineel

06 december 2021

Kerstmis is daar! Hét moment om je vrienden en familie te verrassen met een wenskaart. De winkels pakken uit met vrolijke kaarten en hartverwarmende teksten. Alleen zijn ze waanzinnig duur. Gelukkig kun je ook zélf wenskaarten maken. Het voordeel? Die zijn:

  • met liefde gemaakt 
  • superorigineel 
  • veel goedkoper 

Geen idee hoe je eraan begint? Infino geeft je enkele slimme tips voor een gezellige knutselnamiddag met je kind. 

Stap 1: de kaart

Neem een mooi gekleurd A4-blad, knip het doormidden en vouw beide stukken dubbel. Zo! Je hebt al de basis voor 2 wenskaarten. Wat heb je nog nodig? 

  • tijdschriften 
  • cadeaupapier 
  • papieren zakjes 

Het doel? Zoveel mogelijk papier en materiaal recycleren. Knip en plak naar hartenlust tot je genoeg wenskaarten hebt. 

Stap 2: de versiering 

Wat staat ge-wel-dig op een fonkelende eindejaarskaart? Een kerstboom, natuurlijk! Die ademt de juiste sfeer én is gemakkelijk te knutselen. Want een dennenboom bestaat uit … een driehoek. Die plak je op de voorkant van je wenskaart. Zo eenvoudig is het. En daarop laat je je artistieke talenten los. Je mogelijkheden zijn eindeloos. Enkele ideetjes:

  • knopenboom 

Heb jij ook een schoenendoos vol kleurrijke reserveknopen van kleding? Wie gebruikt die eigenlijk? Wel, jij, nu. Want als je ze naast elkaar plakt en de rand van je dennenboom volgt, creëer je een prachtig effect. Teken er nog een stam én een twinkelende ster bij. Mooi!  

  • sneeuwman

Zitten er enkele grote knopen in je doos verstopt? Daarmee kun je een grappige sneeuwman maken. Lijm twee grote knopen boven elkaar. Teken er een grote hoed, een neus en armen bij. En geef je sneeuwman nog een warme sjaal met een klein stukje lint. Leuk! 

  • masking tape

Liggen er een paar rolletjes masking tape in de knutselschuif? Die plakband is gemaakt van dun papier. Je kunt er gemakkelijk een stukje afscheuren. En ze zijn ideaal voor de kerstboom op je wenskaart. Creëer met korte stukjes masking tape een mooi patroon langs de rand van je dennenboom én enkele pakjes. Ho ho ho! 

  • borduurboom

Teken een grote driehoek op de voorkant van je wenskaart. Druk om de halve centimeter je potloodpunt een beetje dieper. Die punten gebruik je om je naald en kleurrijke draad door te steken. Je kunt ook enkele parels aan je draad hangen. Zo is je geborduurde kerstboom versierd. Wat een feestelijk effect! 

Graag nog meer ideeën? Op internet vind je tonnen inspiratie. 

Stap 3: de tekst

De derde en laatste stap? Die is helemaal voor jou. Want jij kent je vrienden en familie het beste. Schrijf binnen in je wenskaart een liefdevolle tekst met een persoonlijke boodschap. Succes verzekerd. 

Hulp nodig? 

De eindejaarsperiode brengt heel wat kosten met zich mee. Maak je je zorgen over je gezinsbudget? Neem dan gerust contact op met Infino. We pluizen jouw dossier helemaal uit – van a tot z. Zo kom jij te weten voor welke premies je in aanmerking komt. Doen, hoor!

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook