YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Zijn we er bijna?

Niks zo ontspannend als er even tussenuit glippen. Maar tussen het uitkijken naar en de bestemming zelf wacht dikwijls wel nog een ‘highway to hell.’

Gelukkig hoeft het zo’n vaart niet te lopen. Met een beetje voorbereiding, zelf- en kinderkennis kom je al ‘n heel eind als het gaat over een rustige rit richting ontspanning.

Niet ‘vervelend’, maar ‘verveeld.’

Je kent het wel, het bekvechten, plagen en pesten op de achterbank, het dreigen met onverrichterzake terug te keren als respons van de bestuurderszetel…

En dan ben je België nog niet goed en wel uit.Met een aanzienlijk aantal zomerse kilometers voor de boeg kunnen verveelde - en ja, soms ronduit vervelende - kids je vakantie flink hypothekeren.

Kernwoord hier is echter niet ‘vervelend’, maar ‘verveeld. Dat wil zeggen dat we er niet vanuit gaan dat je kroost erop uit is om je met opzet over de rooie te laten gaan. Althans, dat mogen we toch hopen.

Voldoende afleiding voorzien kan dus het verschil betekenen tussen ‘Mens erger je niet’ en wel. Dat kan heel eenvoudig in de vorm van een (e-)boek of ‘n iPad met de nodige films of series. Gezelschapsspelletjes zijn leuk, maar afhankelijk van de aanwezige competitiedrang soms niet dé oplossing. Auto’s raden, tellen of zoeken, of lachen met gekke plaatsnamen blijven klassiekers met een reden.

Het vergroot het samenhorigheidsgevoel en je houdt de inzittenden geëngageerd zonder het risico op slechte verliezers. Voor je het weet ben je waar je moet zijn en kan het ruziën om de strandbal beginnen.

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Vakantie en vrije tijd

Wat is een Babymoon?

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent of wil je zwanger worden en plan je een reis? Dan is het verstandig om een aantal dingen te checken bij het organiseren van je trip. Met wat extra voorbereiding kan je dan zorgeloos genieten van je ‘babymoon’!

Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

Vakantie en vrije tijd

Zomeropvang

De jaarlijkse schoolvakantie: reuzefijn voor de kids maar voor het gezin telkens weer een hele organisatieklus. Gemiddeld 80 schoolvrije dagen per jaar … en hoeveel verlofdagen heb jij? Inderdaad, dat is verre van evident…

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.