YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

Een moestuin aanleggen met je kind

Groene vingertjes en verse groenten

Een eigen moestuintje maken en verzorgen? Dat is de perfecte manier om je lieve kapoen te tonen waar zijn dagelijkse kost vandaan komt. Bovendien leert hij veel bij over de natuur. En last but not least: samen tuinieren brengt je dichter bij elkaar én is plezant. Oh, wist je dat zelfgekweekte groentjes nóg lekkerder smaken? Ja hoor! Nu kriebelt het vast om een eigen moestuin aan te leggen met je deugniet. Heb je geen groene vingers? Infino helpt je op weg. 

Een moestuin voor beginners 

Een moestuintje aanleggen is helemaal niet moeilijk. Maak gerust gebruik van onze slimme tips: 

  • Kies voor gemakkelijke groenten. Zaai bijvoorbeeld tuinkers: dat kiemt ontzettend snel. Zo ziet je kleine tuinier al gauw resultaat. Wat leuk! 
  • Begin klein. Zorg dragen voor twee of drie tomatenplanten is al een hele uitdaging. En zo houdt je deugniet het langer vol. 
  • Ga voor een spectaculair effect. Kweek bijvoorbeeld enkele zaadjes op tot sterke groenten. 

Denk eraan: op de verpakking van zaden staat mooi uitgelegd wanneer je ze het best zaait en hoe je de planten moet verzorgen. Schaf eventueel ook enkele kleine moestuinplantjes aan. Zo draag je al meteen zorg voor een echte plant. En zie je sneller resultaat. 

Je vierkante meter moestuin in 4 stappen 

Zin om je eigen groenten te kweken? Spannend. Maak het jezelf gemakkelijk: ga voor een vierkante meter moestuin. Het voordeel? Je hebt weinig last van onkruid en het tuintje ziet er waanzinnig leuk uit. Je kleine deugniet vindt het vast fijn om zijn eigen moestuin zelf aan te leggen. Wel, samen met jou, natuurlijk! Hoe pak je dat aan? 

  1. Kies een ideale plek in je tuin: een deel van de dag in het zonnetje, een deel van de dag in de schaduw. 
  2. Vul je vierkantemeterbak met biologische moestuingrond. Leg bovenaan een laag zaaigrond. 
  3. Zaai of plant je verschillende groentesoorten zoals aangegeven op de verpakking. Laat voldoende plaats tussen de zaden en plantjes.  
  4. Zit alles netjes in de bak? Hou dan de grond goed vochtig met een waterverstuiver of kleine gieter. 

Nog een leuke tip: je kunt je vierkante meter moestuin beschilderen met vrolijke lentekleuren. Of laat je kapoen bordjes maken waarop de groentenamen staan. Zo onthou je gemakkelijker waar alles staat.

Voilà, je moestuin is klaar. Nog heel even en je kleine tuinier ziet zijn lekkere groentjes elke dag groter worden. Binnen enkele weken smullen jullie samen van een gezond lentegerecht met zelfgekweekte groenten. Laat het smaken! 

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Gezondheid

Kinderen met een handicap

Met ruim een miljard vormen personen met een handicap de grootste minderheidsgroep op deze planeet. 3 december is dus dé dag om hun behoeftes op de agenda te houden.

Gezondheid

Ontwikkeling en psychomotoriek van de baby

Je hoort vaak over de ‘psychomotorische ontwikkeling’ van kinderen. Maar wat betekent deze term eigenlijk? In dit artikel vind je alvast enkele richtingaanwijzers.