Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

Opvang na de schooluren

Opvang na de schooluren voor mijn kind

De werkdag van ouders neemt meer uren in beslag dan dat van een kind dat naar school gaat. Bovendien heeft niet elke ouder variabele werkuren waardoor ze niet op tijd aan de schoolpoort kunnen staan.

Komt dit je bekend voor?

Er bestaan verschillende opvangmogelijkheden naast de traditionele schoolopvang: 

  • In eerste instantie is het handig als je grootouders, peetouders of andere familieleden kan inschakelen om voor je kinderen na schooltijd te zorgen.
  • Indien je reeds een onthaalouder kent, kan je vragen om de voor en/of naschoolse opvang op zich te nemen. Voor de kinderen is het ideaal om op een gekende plaats te verblijven.
  • Soms kan er ook beroep gedaan worden op een betaalde kracht die voor de opvang van je kind zal instaan. Dit is een interessante optie voor ouders die regelmatig laat werken of meerdere kinderen hebben. Dan kan het nuttig zijn dat je een persoon in dienst hebt om de kinderen op te vangen.
Ferm logo

Op zoek naar kinderopvang?

Ben je op zoek naar leuke en gezellige opvang na de schooluren of tijdens de vakanties? Ferm is een partner van Infino en hun kinderopvang biedt de ideale opvangformule.

Ik wil graag ondersteuning

huis van het kind

Ken je Huis van het Kind al?

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien; kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning...

Zoek een Huis in mijn buurt

Sluit je nu aan bij Infino

  • Geen onderbreking in betaling
  • Tijdig en correcte uitbetaling
  • Persoonlijk advies
Ik sluit nu aan bij Infino

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Zwangerschap

Babyshower organiseren: tips en ideeën

Ontdek in onze handige gids hoe je eenvoudig een fantastische babyshower organiseert. We bieden tips voor het kiezen van thema's, spelletjes, cadeaus, en heerlijke hapjes en drankjes voor een perfecte babyshower.

Zwangerschap

Eerste trimester zwangerschap

Je kwam onlangs te weten dat je een kindje verwacht, de vreugde is groot omdat je een kind draagt, maar er rijzen ook vragen… Wat gebeurt er tijdens de eerste weken van de zwangerschap? Wat verandert er voor jou en voor deze baby in ontwikkeling?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.