youtube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog chevron right Vakantie en vrije tijd

Opvang na de schooluren

18 september 2020

Opvang na de schooluren voor mijn kind

De werkdag van ouders neemt meer uren in beslag dan dat van een kind dat naar school gaat. Bovendien heeft niet elke ouder variabele werkuren waardoor ze niet op tijd aan de schoolpoort kunnen staan.

Komt dit je bekend voor?

Er bestaan verschillende opvangmogelijkheden naast de traditionele schoolopvang: 

  • In eerste instantie is het handig als je grootouders, peetouders of andere familieleden kan inschakelen om voor je kinderen na schooltijd te zorgen.
  • Indien je reeds een onthaalouder kent, kan je vragen om de voor en/of naschoolse opvang op zich te nemen. Voor de kinderen is het ideaal om op een gekende plaats te verblijven.
  • Soms kan er ook beroep gedaan worden op een betaalde kracht die voor de opvang van je kind zal instaan. Dit is een interessante optie voor ouders die regelmatig laat werken of meerdere kinderen hebben. Dan kan het nuttig zijn dat je een persoon in dienst hebt om de kinderen op te vangen.

Op zoek naar kinderopvang?

Ben je op zoek naar leuke en gezellige opvang na de schooluren of tijdens de vakanties? Ferm is een partner van Infino en hun kinderopvang biedt de ideale opvangformule.

Ik wil graag ondersteuning

Ken je Huis van het Kind al?

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien; kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning...

Zoek een Huis in mijn buurt

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.