YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

Opvang na de schooluren

Opvang na de schooluren voor mijn kind

De werkdag van ouders neemt meer uren in beslag dan dat van een kind dat naar school gaat. Bovendien heeft niet elke ouder variabele werkuren waardoor ze niet op tijd aan de schoolpoort kunnen staan.

Komt dit je bekend voor?

Er bestaan verschillende opvangmogelijkheden naast de traditionele schoolopvang: 

  • In eerste instantie is het handig als je grootouders, peetouders of andere familieleden kan inschakelen om voor je kinderen na schooltijd te zorgen.
  • Indien je reeds een onthaalouder kent, kan je vragen om de voor en/of naschoolse opvang op zich te nemen. Voor de kinderen is het ideaal om op een gekende plaats te verblijven.
  • Soms kan er ook beroep gedaan worden op een betaalde kracht die voor de opvang van je kind zal instaan. Dit is een interessante optie voor ouders die regelmatig laat werken of meerdere kinderen hebben. Dan kan het nuttig zijn dat je een persoon in dienst hebt om de kinderen op te vangen.

Op zoek naar kinderopvang?

Ben je op zoek naar leuke en gezellige opvang na de schooluren of tijdens de vakanties? Ferm is een partner van Infino en hun kinderopvang biedt de ideale opvangformule.

Ik wil graag ondersteuning

Ken je Huis van het Kind al?

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien; kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning...

Zoek een Huis in mijn buurt

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Zwangerschap

Eerste trimester zwangerschap

Je kwam onlangs te weten dat je een kindje verwacht, de vreugde is groot omdat je een kind draagt, maar er rijzen ook vragen… Wat gebeurt er tijdens de eerste weken van de zwangerschap? Wat verandert er voor jou en voor deze baby in ontwikkeling?

Zwangerschap

Tweede trimester

Je eerste trimester is net afgelopen, dus beland je in het tweede trimester. Je bent weldra in de helft van jouw zwangerschap. Hoog tijd dus om de balans op te maken van de ontwikkeling van je baby en je algehele gezondheidstoestand.

Zwangerschap

Jezelf én je kindje beschermen tegen de griep

Iedereen weet hoe ellendig je je kan voelen met griep. Dat wens je niemand toe, zeker niet een toekomstige mama. Want dat kleine wezentje in haar buik heeft alle kracht nodig om te groeien.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.