YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

‘Staycation’ is het nieuwe ‘vacation’

COVID-19 heeft ons leven de laatste maanden flink dooreengeschud. En het lijkt erop dat dit deze zomer nog zo gaat blijven. De grenzen gaan ondertussen wel stilaan open, maar niet iedereen staat te springen om die weer over te steken. Dan maar kiezen voor een staycation? Gewoon gezellig thuisblijven en genieten van wat ons land allemaal te bieden heeft? Ontdek hieronder alle tips om volop te genieten van jouw staycation mét de kids. 

Daguitstapjes

Een daguitstap is niets nieuws, maar valt wel altijd enorm in de smaak bij kinderen. Denk maar aan de glimlach op hun gezicht wanneer je vertelt dat jullie naar de kinderboerderij trekken. Op de familieboerderij in Rochefort mag je de koeien en schapen heel de dag aaien en zelfs mee verzorgen. Verder vind je er zalige wandel- en mountainbikeroutes en kan je paardrijden in het betoverende landschap. Op de boerderij vind je ook een winkeltje met een waaier aan lokale producten om ’s avonds een lekkere pizza te bereiden in de authentieke steenoven. En als je intussen nog niet overtuigd bent, trekt een overnachting je allicht helemaal over de streep. Happy kiddo’s gegarandeerd!  

Wil je nog meer proeven van het boerderijleven? Ontdek hier alle familieboerderijen in België en Nederland!

Wat is er zaliger dan op blote voeten rond te lopen? Juist ja: niets! En omdat jij niet de enige bent die daar zo over denkt, vind je in heel België ‘blotevoetenpaden’ waar je met je blote voeten over verschillende ondergronden kan wandelen. Van fris gras en fijn zand tot houtsnippers en grote keien. Zo word je helemaal één met de natuur én krijg je er een gratis voetmassage bij. Sommige paden zijn een groot avontuur voor de allerkleinsten, want ze kunnen zich helemaal uitleven in de modder en het water. Misschien wel even afspoelen voor jullie terug naar huis keren…

De beste blotevoetenpaden vind je hier.

Nóg wat actiever? In België vind je tal van avonturenparken waar je kinderen zich helemaal kunnen uitleven. Van hoogteparcours tot kanotochten en van speleologie tot deathrides, noem maar op. Fun met de kinderen verzekerd! 

Genieten van een dagje thuis

Ook thuis kan je genieten van het vakantiegevoel. Haal wat leuke knutselspullen in huis en maak samen met je kinderen prachtige kunstwerken die je daarna in je eigen pop-up ‘museum’ tentoon kan stellen. Tover de woonkamer helemaal om, laat ieder zijn eigen thema bedenken en ... knutselen maar!

Of kruip in de huid van een gekke wetenschapper in je eigen woonkamerlaboratorium en doe spannende proefjes met je kinderen. Ze zullen het absoluut geweldig vinden én ze leren er intussen ook nog iets van bij.

De leukste proefjes vind je hier.

Heb je een tuin? Dan kunnen jullie samen een moestuin aanleggen. Zo genieten jullie van de zon en kunnen jullie binnenkort groentjes van eigen kweek oogsten. En die groenten willen natuurlijk graag geproefd worden door je kapoen(en). Om de dag ontspannend af te sluiten, kan je een lekkere BBQ organiseren, zet je gezellig een tentje op en turen jullie luilekker naar de sterren. Geloof ons, het zal meteen voor een instant vakantiegevoel zorgen! 

Ontdek hier hoe je het beste met je kinderen kan moestuinieren.

Wat natuurlijk ook heel hip is, is vloggen! Je kids zullen met veel plezier (letterlijk!) meedoen en jij kan later nog eens terugkijken naar de avonturen die jullie samen beleefden. 

Een écht vakantiegevoel

Mis je toch dat echte vakantiegevoel? Ga dan op citytrip naar een Belgische stad. Of kies er een paar uit en ga op roadtrip. Misschien heb je al veel plaatsen in België bezocht, maar iedere stad heeft ongetwijfeld nog verborgen schatten die door jullie ontdekt moeten worden!

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Vakantie en vrije tijd

Wat is een Babymoon?

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent of wil je zwanger worden en plan je een reis? Dan is het verstandig om een aantal dingen te checken bij het organiseren van je trip. Met wat extra voorbereiding kan je dan zorgeloos genieten van je ‘babymoon’!

Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

Vakantie en vrije tijd

Zomeropvang

De jaarlijkse schoolvakantie: reuzefijn voor de kids maar voor het gezin telkens weer een hele organisatieklus. Gemiddeld 80 schoolvrije dagen per jaar … en hoeveel verlofdagen heb jij? Inderdaad, dat is verre van evident…

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.