YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

En terecht, enige korrel zout - of zand - is bij deze uitspraak wel aan te raden. Je termijn voldragen, zeker naar het einde toe, is voor de meeste vrouwen al niet bepaald ‘n lachertje. Reken daarbij nog even de niet-aflatende warmte van de laatste paar weken en zelfs de vlotste zwangerschap wordt een hele uitdaging.

De dagen waar je nog niet zo lang geleden zo naar uitkeek zijn plotseling niet meer zo leuk, met je eigen persoonlijke strandbal onder een jurk die je aan een zonnetent doet denken.

Gelukkig is de hitte niet meteen schadelijker voor een mama en haar kleintje dan voor iemand anders, dus de basisregels blijven gelden.

Zwanger in de zomer? Van zonnebaden tot babybadjes.

Dat betekent verkoeling zoeken waar je kan, en bovenal voldoende hydrateren. Aangezien je nu voor twee drinkt is je dagelijkse quotum van anderhalve liter zeker geen overbodige luxe.

Wanneer de zon het hoogste staat zoek je best een rustig plekje in de schaduw op. Ben je toch ‘n fervent zonneklopper met een tropische huid? Dan is het goed om weten dat je verhoogde hormoonspiegel ook ‘n verhoogde gevoeligheid met zich meebrengt. Extra smeren geblazen dus.

Maar misschien nog het allerbelangrijkste? Relax! Probeer ondanks alle kwaaltjes toch met volle teugen te genieten.

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Vakantie en vrije tijd

Wat is een Babymoon?

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent of wil je zwanger worden en plan je een reis? Dan is het verstandig om een aantal dingen te checken bij het organiseren van je trip. Met wat extra voorbereiding kan je dan zorgeloos genieten van je ‘babymoon’!

Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

Vakantie en vrije tijd

Zomeropvang

De jaarlijkse schoolvakantie: reuzefijn voor de kids maar voor het gezin telkens weer een hele organisatieklus. Gemiddeld 80 schoolvrije dagen per jaar … en hoeveel verlofdagen heb jij? Inderdaad, dat is verre van evident…

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.