Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

En terecht, enige korrel zout - of zand - is bij deze uitspraak wel aan te raden. Je termijn voldragen, zeker naar het einde toe, is voor de meeste vrouwen al niet bepaald ‘n lachertje. Reken daarbij nog even de niet-aflatende warmte van de laatste paar weken en zelfs de vlotste zwangerschap wordt een hele uitdaging.

De dagen waar je nog niet zo lang geleden zo naar uitkeek zijn plotseling niet meer zo leuk, met je eigen persoonlijke strandbal onder een jurk die je aan een zonnetent doet denken.

Gelukkig is de hitte niet meteen schadelijker voor een mama en haar kleintje dan voor iemand anders, dus de basisregels blijven gelden.

Zwanger in de zomer? Van zonnebaden tot babybadjes.

Dat betekent verkoeling zoeken waar je kan, en bovenal voldoende hydrateren. Aangezien je nu voor twee drinkt is je dagelijkse quotum van anderhalve liter zeker geen overbodige luxe.

Wanneer de zon het hoogste staat zoek je best een rustig plekje in de schaduw op. Ben je toch ‘n fervent zonneklopper met een tropische huid? Dan is het goed om weten dat je verhoogde hormoonspiegel ook ‘n verhoogde gevoeligheid met zich meebrengt. Extra smeren geblazen dus.

Maar misschien nog het allerbelangrijkste? Relax! Probeer ondanks alle kwaaltjes toch met volle teugen te genieten.

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Groeipakket

Kind ten laste loonverschil per maand

In dit artikel bespreken we hoe twee of drie kinderen ten laste de belastingaangifte beïnvloeden, de impact op het netto-inkomen, en speciale situaties (fiscaal co-ouderschap of "wettelijk samenwonende partner")

Groeipakket

Schoolbonus en schooltoeslag

De schoolbonus is niet te verwarren met de schooltoeslag. Dit laatste stelsel van toelagen is inkomensgerelateerd en werd in het leven geroepen om mensen met een laag inkomen te ondersteunen.

Groeipakket

Regionalisatie 2019

De Belgische kinderbijslag is geregionaliseerd sinds 1 januari 2019, maar dat wist je misschien al. Dat heeft een impact op elk gewest, maar wel op verschillende momenten. Wat is de huidige stand van zaken?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.