YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Zelfstandigen

Op welk startbedrag en Groeipakket heb je recht als zelfstandige?

Is je Groeipakket (de vroegere kinderbijslag) nog geregeld door het werk van je partner? Maar ben je op zoek naar een eigen uitbetaler? Of zijn jij en je partner allebei zelfstandig en willen jullie een startbedrag (de vroegere geboortepremie) aanvragen? Dan ben je bij Infino aan het juiste adres. 

Wij zijn een uitbetaler van het Groeipakket met 100 jaar ervaring én speciale aandacht voor zelfstandigen. Ons doel? Ieder kind liefdevol helpen opgroeien. En we weten dat de juiste hulp voor ouders daarbij cruciaal is. Sinds 2020 mag je als zelfstandige zélf je kinderbijslagfonds kiezen. 

Twee experts voor de prijs van één 

Na de hervorming van de kinderbijslag tot Groeipakket, sloegen Acerta en Securex de handen in elkaar, in het kader van de 6de staatshervorming. Samen creëerden ze een nieuwe uitbetaler: Infino. Twee ervaren en succesvolle partners in één nieuw bedrijf – wat een meerwaarde

Jij kiest

Sinds 2020 kies je je kinderbijslagfonds helemaal zelf. Ben je zelfstandige? Dan adviseren wij je om aan te sluiten bij Infino. Waarom? Onze experts zijn gespecialiseerd in de mogelijkheden voor zelfstandigen. Heb je een vraag? Of neem je een belangrijke stap? Infino staat voor je klaar – dag en nacht. 

Kindje op komst

Ben je zelfstandig en zwanger? Dan hebben jij en je kindje recht op een aantal premies. De juiste aanpak hangt af van je woonplaats.

Woon je bijvoorbeeld niet in Vlaanderen, maar gaat je kind er wél naar school? Dan kom je in aanmerking voor een jaarlijkse schoolpremie

Kindje geboren 

Ben je zelfstandig en pas mama geworden? Dan kun je nog altijd je aanvraag voor je geboorte- of adoptiepremie indienen. Zo ben je ook automatisch aangemeld voor de ontvangst van je startbedrag en Groeipakket. Handig, niet? 

Goed om weten

Jouw expert in het Groeipakket

Je bent zwanger én zelfstandig. Er wacht jou een magische en intense periode. Spannend! Een gouden tip: vraag elk financieel voordeel op tijd aan. Zo ga je een zorgeloze bevalling tegemoet en ligt je focus op het groeiende wonder in je buik. Loop je verloren tussen alle documenten, rechten en plichten? Reken dan op Infino voor de juiste uitvoering van je administratie. Wij beantwoorden alvast jouw prangendste vragen. 

1. Wat moet ik in orde brengen?

Jij hoeft maar één ding te doen: je startbedrag aanvragen. Heb je je dossier ingediend? Dan schieten wij voor jou uit de startblokken en brengen we jouw Groeipakket in orde. 

2. Hoeveel geld krijg ik? 

Je ontvangt een startbedrag van 1.214,49 euro en een maandelijkse toelage na de geboorte van je kindje. Die betalingen verlopen automatisch elke 8ste van de maand. 

3. Wat heb ik nodig? 

Heb je je startbedrag aangevraagd? Dan bezorg je ons een officieel zwangerschapsattest wanneer je 5 maanden zwanger bent. Dat attest krijg je van je gynaecoloog, huisarts of vroedvrouw, en vermeldt jouw vermoedelijke bevallingsdatum. 

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Gezondheid

Kinderen met een handicap

Met ruim een miljard vormen personen met een handicap de grootste minderheidsgroep op deze planeet. 3 december is dus dé dag om hun behoeftes op de agenda te houden.

Gezondheid

Ontwikkeling en psychomotoriek van de baby

Je hoort vaak over de ‘psychomotorische ontwikkeling’ van kinderen. Maar wat betekent deze term eigenlijk? In dit artikel vind je alvast enkele richtingaanwijzers.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.