YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Zwangerschap

Zwanger? Plan je startgesprek met Kind en Gezin.

Je zwangerschap is een unieke en spannende periode. Ben je op zoek naar glasheldere info? Dat is een flinke uitdaging. Want het internet wemelt van tips en weetjes – soms nuttig, vaak prietpraat. Laat je niet uit je lood slaan: vertrouw op je gevoel. En op de ervaring van Infino. Plan de afspraken die écht belangrijk zijn, zoals je startgesprek met Kind en Gezin

Jouw startgesprek met Kind en Gezin

Ons advies: maak al tijdens je zwangerschap kennis met jouw lokale team van Kind en Gezin. Bespreek gerust al jouw zorgen. Want Kind en Gezin:

  • vertaalt je input naar een hulppakket – mooi op maat van jou én je gezin
  • maakt werk van jouw persoonlijke dossier 
  • bezorgt jou je Kindboekje 

Het resultaat? Jij slaapt op beide oren en gaat een zorgeloze zwangerschap tegemoet. Want Kind en Gezin staat je bij met raad én daad – ook na de geboorte. 

Jouw startbedrag 

Als Vlaams gezin heb je recht op een Groeipakket. Dat is de geregionaliseerde kinderbijslag in Vlaanderen. Het Groeipakket bestaat uit een basisbedrag en een reeks toeslagen. Die geven je gezin een helpend duwtje in de rug. Wat moet je doen? Vraag je startbedrag aan bij Infino – snel en eenvoudig. En wij brengen alles netjes in orde voor jou. Maakte je nog geen afspraak met Kind en Gezin? Dan bezorgen wij hen jouw contactgegevens. Verwacht je dus aan een telefoontje van het lokale team uit je buurt. 

Vraag je startbedrag aan

Jouw kindje 

Ging je tijdens je zwangerschap niet langs bij Kind en Gezin? Vroeg jij je startbedrag nog niet aan? En ben je bevallen? Geen zorgen: dan bezorgt het ziekenhuis jouw gegevens aan je lokale Kind en Gezin-team. Jij en je kindje zijn in goede handen. 

Jouw voordelen

Bij Kind en Gezin ben je honderd procent zeker van duidelijke en juiste informatie. 

Je bent welkom op interessante infosessies die je optimaal voorbereiden op alles wat op je afkomt – tijdens en na je zwangerschap. Wat een meerwaarde! Want hoe meer je weet, hoe meer zelfvertrouwen je krijgt. En natuurlijk mag je partner meekomen. 

Ontdek de infosessies

Worstel je met een administratieve, persoonlijke of financiële drempel? Kind en Gezin zorgt voor een discrete oplossing op maat. Alles is bespreekbaar: verslavingsprobleem, lichamelijke beperking, onzeker verblijfsstatuut … Voel je je meer op je gemak met een huisbezoek? Dat is perfect mogelijk. Je team staat voor je klaar – gratis

Maak je afspraak bij Kind en Gezin

Heb je ontdekt dat je zwanger bent? Proficiat! Ga naar onze ultieme checklist voor aanstaande ouders. Zo zie je niks over het hoofd. 

Pssst… Onze blogs inspireren je met massa’s tips, weetjes en toffe activiteiten voor je gezin. 

Vraag jij je startbedrag niet aan tijdens je zwangerschap? Dat is een gemiste kans. Je bent dan sowieso aangesloten, hoor. Fons, de uitbetaler van de overheid, zorgt dan voor een stipte uitbetaling. Maar toch jammer dat je zelf niet kon kiezen. Niet?  

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Opvoeden

Allereerste schooldag

Hoe bereid ik mijn peuter voor op de eerste schooldag? Enkele tips om hiermee om te gaan vind je in ons artikel.

Opvoeden

Pleegzorg

Elke dag opnieuw staan meer dan 4000 Vlaamse pleeggezinnen klaar voor kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek. Vaak omdat hun ouders voor korte of lange tijd niet voor hen kunnen zorgen.

Opvoeden

Groter nest

Groter nest, grotere zorgen? Wanneer je met twee naar het ziekenhuis vertrekt maar met z’n drieën terugkomt… dan heb je best alles al klaarliggen. Van papflessen tot pampers.

Zwanger? Download onze checklist!

Een kindje verwachten brengt ook heel wat administratie met zich mee. Met deze makkelijke checklist zie je als toekomstige ouder niets over het hoofd. We helpen je maand na maand om alles af te vinken en houden rekening met eventuele zwangerschapsdementie. (Geloof me, we begrijpen dat volledig) Zo kun jij je volledig focussen op de komst van je kindje.