YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Zwangerschap

Week van de borstvoeding

Borstvoeding in het openbaar?

Echt talrijk zijn ze nog niet, openbare plekken waar mama’s en baby’s welkom zijn om bijvoorbeeld borstvoeding te geven. In Gent werd de ‘babyspot’ gelanceerd, een gezamenlijk initiatief van Huizen van het Kind en de Kraamkaravaan. Winkels met de sticker van ‘babyspot’ bieden mama’s een comfortabele plek om de baby te verschonen en/of borstvoeding te geven.

Dit zou eigenlijk een heel logisch gebeuren moeten zijn. Maar zelfs nu blijven er – ook in Vlaanderen – nog veel taboes rusten op het feit dat een moeder haar kind op de meest natuurlijke manier voedt. De jaarlijkse, internationale week van de borstvoeding (de eerste week van augustus) blijft dus een noodzakelijke ondersteuning.

Borstvoeding is, ook voor Infino, de normaalste zaak van de wereld en mag gerust op tijd en stond onder de aandacht komen.

Wil je meer weten? Lees dan hier over World Breastfeeding Week 2020.

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Zelfstandigen

Zelfstandig? Zo lang duurt je zwangerschapsverlof.

“O nee! Om financiële redenen moet ik 5 weken na mijn bevalling alweer aan de slag.” Die bittere constatering hoor je vaak uit de mond van zelfstandigen die hoopten op een succesvolle combinatie van hun carrière met het moederschap.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.