Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Zwangerschap

Week van de borstvoeding

Borstvoeding in het openbaar?

Echt talrijk zijn ze nog niet, openbare plekken waar mama’s en baby’s welkom zijn om bijvoorbeeld borstvoeding te geven. In Gent werd de ‘babyspot’ gelanceerd, een gezamenlijk initiatief van Huizen van het Kind en de Kraamkaravaan. Winkels met de sticker van ‘babyspot’ bieden mama’s een comfortabele plek om de baby te verschonen en/of borstvoeding te geven.

Dit zou eigenlijk een heel logisch gebeuren moeten zijn. Maar zelfs nu blijven er – ook in Vlaanderen – nog veel taboes rusten op het feit dat een moeder haar kind op de meest natuurlijke manier voedt. De jaarlijkse, internationale week van de borstvoeding (de eerste week van augustus) blijft dus een noodzakelijke ondersteuning.

Borstvoeding is, ook voor Infino, de normaalste zaak van de wereld en mag gerust op tijd en stond onder de aandacht komen.

Ook de normaalste zaak van de wereld? Flesvoeding. Wij zetten de verschillen nog eens op een rijtje in volgende blog:

Borstvoeding of flesvoeding?


CTA

  • Startbedrag van €1.214,49
  • Stipte uitbetaling
  • Goede service
Startbedrag aanvragen

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Groeipakket

Kind ten laste loonverschil per maand

In dit artikel bespreken we hoe twee of drie kinderen ten laste de belastingaangifte beïnvloeden, de impact op het netto-inkomen, en speciale situaties (fiscaal co-ouderschap of "wettelijk samenwonende partner")

Groeipakket

Schoolbonus en schooltoeslag

De schoolbonus is niet te verwarren met de schooltoeslag. Dit laatste stelsel van toelagen is inkomensgerelateerd en werd in het leven geroepen om mensen met een laag inkomen te ondersteunen.

Groeipakket

Regionalisatie 2019

De Belgische kinderbijslag is geregionaliseerd sinds 1 januari 2019, maar dat wist je misschien al. Dat heeft een impact op elk gewest, maar wel op verschillende momenten. Wat is de huidige stand van zaken?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.