YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Gezondheid

7 tips die de weerstand van je kind versterken

Iedereen is weleens ziek. Maar kinderen hebben een abonnement op snotneuzen en verkoudheden. Niest één kind erop los in de klas? Dan hebben al zijn vriendjes de volgende dag ook prijs. Worden kinderen echt sneller ziek dan volwassenen? Hoe komt dat? En hoe geef je de weerstand van je kind een stevige boost voor de winter? Infino helpt je op weg met 7 slimme tips. 

Speeltuin voor virussen

Ja, kinderen zijn vaker ziek dan volwassenen. Ze hebben twee keer meer kans op een virale infectie. Hoe komt dat? Je lichaam elimineert alleen bekende virussen. Dus hoe jonger je kind, hoe minder virussen het al tegen het lijf liep. Dat maakt je kleine deugniet extra kwetsbaar. Toch kwam de natuur met een slim trucje op de proppen: een pasgeboren baby krijgt antistoffen via de moedermelk. Zo blijft hij lang gezond. Wanneer het kind opgroeit, komt het in contact met almaar meer ziektekiemen. En dat is goed, want zo versterkt de natuur zijn immuunsysteem. Kinderen zijn het vatbaarst voor virussen en verkoudheden. Daarom is een klaslokaal de perfecte speeltuin voor allerlei infecties. 

7 tips voor een optimale weerstand  

Stoom je kapoen klaar voor de winter: boost zijn immuunsysteem met onze tips.

1 – voldoende nachtrust 

Een goede gezondheid begint met een uitstekende nachtrust. Veel kinderen gaan niet graag naar bed. Toch hebben ze gemiddeld 10 tot 14 uur slaap nodig – bij voorkeur in een koele en donkere kamer. 

2 – frisse lucht 

Je kind heeft elke dag een gezonde portie frisse lucht nodig. Niet alleen om stoom af te blazen na een lange schooldag – ook om zijn weerstand te verbeteren. Laat het rennen, fietsen, ontdekken en vooral … plezier maken! Daarvan krijgt hij energie. En dat heeft een positieve invloed op zijn immuunsysteem. 

3 – ontspanning 

Heb je een vrij moment? Investeer je tijd in je kind. Samen lachen en gek doen – ook dát is opvoeden. Want zo leer je je lieve deugniet ontspannen en tijd voor zichzelf nemen. Wat een meerwaarde! 

4 – routine 

Je kind heeft nood aan een stabiele omgeving met een vaste routine. Zo voelt hij zich veilig. Hoe pak je dat aan? Stel enkele vaste tijdstippen in, bijvoorbeeld voor:

  • maaltijden 
  • huiswerk 
  • bedtijd 

5 – minder suiker

Studies tonen aan dat suiker een negatieve impact op het immuunsysteem heeft. Het bevat geen voedingsstoffen. Wanneer je suiker eet, heeft je lichaam dus ándere voedingsstoffen en mineralen nodig om die te verwerken. Bovendien zorgen suikers ervoor dat je witte bloedcellen je lichaam minder goed tegen indringers verdedigen. 

6 – niet roken 

Een gezonde leefomgeving is voor iedereen beter – ook voor je kroost. Denk maar aan sigaretten: roken is schadelijk voor jou én je kind. Je kapoen is extreem vatbaar voor de negatieve effecten van passief roken. Dat beschadigt zijn vitale cellen, omdat je kind sneller ademt dan volwassenen. 

7 – gezonde voeding 

Groenten en fruit hebben een schitterende invloed op je weerstand. Vitamine C stimuleert je immuunsysteem. Je vindt het bijvoorbeeld in broccoli en wortelen, aardbeien en sinaasappels. Die bevatten bovendien nog andere vitaminen en mineralen die je weerstand en gezondheid een boosten. Ook walnoten geven je immuunsysteem een oppepper. Ze bestaan uit goede vetzuren. Die helpen bij de bestrijding van ziekten. Mager vlees bevat dan weer zink. Dat beschermt je weerstand én versterkt je witte bloedcellen. 

Laat de winter maar komen!

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Vakantie en vrije tijd

Wat is een Babymoon?

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent of wil je zwanger worden en plan je een reis? Dan is het verstandig om een aantal dingen te checken bij het organiseren van je trip. Met wat extra voorbereiding kan je dan zorgeloos genieten van je ‘babymoon’!

Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

Vakantie en vrije tijd

Zomeropvang

De jaarlijkse schoolvakantie: reuzefijn voor de kids maar voor het gezin telkens weer een hele organisatieklus. Gemiddeld 80 schoolvrije dagen per jaar … en hoeveel verlofdagen heb jij? Inderdaad, dat is verre van evident…