YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling. Niet geheel onlogisch ook, als je even bedenkt dat je kinderen hele dagen optrekken met soortgenootjes.

Van crèche tot lagere school, van speelgoed tot studieboeken, ze delen zowat alles. Dag in, dag uit.  En dus ook dezelfde bacillen en ziektekiemen. En die kunnen jou dus ook wel eens vellen. Met een beetje geluk ben je er met een gewone kou van af.

Tref je het wat minder, dan zadelt je kleinste je misschien op met een geharde griep. Nu kunnen we het hebben over nauwgezet handen wassen, bootladingen gember of liters kurkumashots, het motto ‘beter voorkomen dan genezen’ gaat in dit geval niet echt op. 

Dus, wat kan je dan wél doen vraag je?

Wel, dat verhaal begint eigenlijk bij jezelf.

Want ook als jezelf vrijwaren van ziektekiemen quasi onmogelijk is, je kan er een ander wel zoveel mogelijk van besparen en hopen dat zij hetzelfde doen. 

Door je kind niet ziek naar crèche of school te sturen ben je al een heel eind op weg. Ook al kan je soms met lichte symptomen in de opvang terecht, het is uiteraard beter om het risico op besmetting uit de weg te gaan. 

En hoewel een verkoudheid wel heel gewoontjes is, er zijn ook ergere ziektes. Daarom laat je best je kinderen én jezelf vaccineren. Je weet wel, voorkomen en genezen enzo…

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Opvoeden

Allereerste schooldag

Hoe bereid ik mijn peuter voor op de eerste schooldag? Enkele tips om hiermee om te gaan vind je in ons artikel.

Opvoeden

Pleegzorg

Elke dag opnieuw staan meer dan 4000 Vlaamse pleeggezinnen klaar voor kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek. Vaak omdat hun ouders voor korte of lange tijd niet voor hen kunnen zorgen.

Opvoeden

Groter nest

Groter nest, grotere zorgen? Wanneer je met twee naar het ziekenhuis vertrekt maar met z’n drieën terugkomt… dan heb je best alles al klaarliggen. Van papflessen tot pampers.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.