youtube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog chevron right Groeipakket

Infino in Huis van het Kind

Samen bouwen we een dorp

Net als elk Huis van het Kind neemt Infino de slogan “it takes a village to raise a child” ter harte. Onze samenwerking voelt dan ook zeer natuurlijk aan. Wat betekent het voor jou? Hoe kunnen de Huizen jou en je gezin helpen? En welke rol kan Infino daarin spelen?

Wat is Huis van het Kind?

Bijna in elke gemeente vind je een Huis van het Kind. Het is een ontmoetingsplaats voor ouders, kinderen én verschillende hulpverleners.

Er zijn verschillende specialisten verbonden aan elk Huis:

  • Kinderopvang
  • Gezondheidszorg
  • Vrijetijdsaanbod
  • Opvoedingsondersteuning
  • experten in het Groeipakket
  • …  

Kortom: je kunt er terecht met al je vragen over uiteenlopende onderwerpen.

Dit zie je in dit leuke filmpje:


Zitdagen over het Groeipakket

Infino stelt haar adviseurs op regelmatige basis ter beschikking om Huizen van het Kind te ondersteunen met onze expertise. We geven advies aan elk gezin rond opvoeden, opgroeien en het uitbetalen van het Groeipakket en alles wat daarbij komt kijken.

Voor ons is het belangrijk om in zo veel mogelijk Huizen van het Kind fysiek aanwezig te zijn. Een vriendelijke glimlach als begroeting kan de drempel verlagen, dit geldt zeker voor mensen die de digitale weg moeilijker vinden.

Bert Christianen

Coördinator van deze samenwerking


Lees hier wanneer je Infino kunt ontmoeten bij Huizen van het Kind >

Een duurzame samenwerking

Als (aanstaande) ouder heb je een netwerk nodig waarop je kunt rekenen. Je verzamelt heel wat expertise om je heen en vraagt advies aan vrienden, familie, zorgverleners, experten… Elke familie in Vlaanderen en Nederlandstalig Brussel krijgt bijstand van Kind en Gezin. Wie op zoek is naar opvoedingstips, kan bij een Opvoedingswinkel terecht. In de Huizen van het Kind zitten alle krachten gebundeld en kennen alle experten ook elkaars gezicht. Doorverwijzen naar de dienst die het beste kan antwoorden op je vraag of beantwoorden aan jouw behoefte, wordt op die manier kinderspel.

Alle experten en domeinen in het Huis hebben een gemeenschappelijk doel: kinderen helpen. Dat doen we op uiteenlopende manieren. De eerste stap is de hulpvraag duidelijk definiëren en dan doorverwijzen naar de juiste expert.

Onze specialisten krijgen vaak mensen te spreken die daar in eerste instantie niet waren met vragen over het Groeipakket, maar doorverwezen werden.

Door mensen juist te informeren, zorgen we er mee voor dat elk kind krijgt waar het recht op heeft. We staan je dus graag te woord met correcte informatie, ook als je niet bij Infino bent aangesloten.

Bert Christianen

Coördinator

Klinkt “it takes a village to raise a child” je bekend in de oren? In dit filmpje leggen we in minder dan één minuut hoe Infino jouw dorp kan versterken.


Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook