YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Kinderwens

Twee koppels over hun kinderwens

08 september 2023

Twee verhalen van ouders met een moeilijker traject

Als je op de natuurlijke manier probeert om een kindje te krijgen, weet je hoe frustrerend het kan zijn. Je moet elke maand afwachten of het deze keer gelukt is. Je moet omgaan met teleurstellingen, onzekerheden en vragen. Je moet je hoop en moed niet verliezen. Maar je weet ook hoeveel tijd en vertrouwen er in dit proces zitten. In deze blog deel ik een aantal bemoedigende verhalen van mensen die net als jij op de natuurlijke manier proberen om een kindje te krijgen.

De kinderwens van Anna en Tom

Anna en Tom waren al vier jaar getrouwd toen ze besloten om een kindje te krijgen. Ze dachten dat het snel zou gaan, want ze waren allebei jong en gezond. Maar na een jaar proberen waren ze nog steeds niet zwanger. Ze gingen naar de huisarts voor een onderzoek, maar daar kwam niets uit. Er was geen medische reden waarom ze niet zwanger konden worden. De huisarts zei dat ze gewoon moesten blijven proberen en dat het vanzelf wel zou lukken.

Anna en Tom waren teleurgesteld en ongeduldig. Ze probeerden van alles om hun kansen te vergroten: ze hielden hun vruchtbare dagen bij, ze namen vitamines, ze deden aan yoga, ze aten gezond, ze verminderden hun stress. Maar niets leek te helpen. Elke maand was er weer die hoopvolle verwachting, gevolgd door die pijnlijke ontgoocheling. Ze begonnen zich af te vragen of ze ooit een kindje zouden krijgen.

Maar ze gaven niet op. Ze bleven elkaar steunen en liefhebben. Ze bleven genieten van hun leven samen. Ze bleven geloven dat het ooit zou gebeuren. En na drie jaar proberen gebeurde het eindelijk: Anna was zwanger! Ze konden hun geluk niet op. Ze hadden een prachtige zwangerschap en een gezonde zoon gekregen. Ze waren dolblij met hun wonder.

De kinderwens van Yasmin en Mark

Yasmin en Mark waren al acht jaar samen toen ze besloten om een kindje te krijgen. Ze hadden eerst gewacht tot ze allebei klaar waren met hun studie en een vaste baan hadden gevonden. Ze hadden ook een leuk huis gekocht waar ze zich thuis voelden. Ze dachten dat het nu het perfecte moment was om een gezin te stichten. Maar na een half jaar proberen waren ze nog steeds niet zwanger. Ze gingen naar de gynaecoloog voor een onderzoek, maar daar kwam niets uit. Net als bij Anna en Tom, was er geen medische reden waarom ze niet zwanger konden worden. De gynaecoloog zei dat ze gewoon moesten blijven proberen en dat het vanzelf wel zou lukken.

Yasmin en Mark waren verward en onzeker. Ze snapten niet waarom het niet lukte, want ze deden alles goed: ze hadden regelmatig seks, ze rookten niet, ze dronken niet, ze sportten veel, ze sliepen goed. Maar niets leek te helpen. Elke maand was er weer die nerveuze spanning, gevolgd door die bittere teleurstelling. Ze begonnen zich af te vragen of ze wel geschikt waren om ouders te worden.

Maar ze gaven niet op. Ze bleven elkaar troosten en respecteren. Ze bleven plezier maken met hun vrienden en familie. Ze bleven vertrouwen dat het ooit zou gebeuren. En na twee jaar proberen gebeurde het eindelijk: Yasmin was zwanger! Ze konden hun ogen niet geloven. Ze hadden een prachtige zwangerschap en een gezonde dochter gekregen. Ze zijn nog steeds dolgelukkig met hun wonder en met elkaar.

Kinderwens; de conclusie

Veel koppels willen snel in een IVF-traject stappen als zwanger worden niet meteen lukt. Vaak is daar echter geen medische reden voor. Laat je altijd bijstaan door een arts als je advies zoekt. Zoals je ziet, is er soms veel tijd en vertrouwen nodig om een kindje te krijgen op de natuurlijke manier. Het is een proces vol ups en downs, maar ook vol liefde en geluk. Ik wens je veel succes en sterkte met je proces, en ik hoop dat je snel je kindje in je armen mag houden. Je bent niet alleen, je bent een topper, en je verdient het beste.

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Gezondheid

Kinderen met een handicap

Met ruim een miljard vormen personen met een handicap de grootste minderheidsgroep op deze planeet. 3 december is dus dé dag om hun behoeftes op de agenda te houden.

Gezondheid

Ontwikkeling en psychomotoriek van de baby

Je hoort vaak over de ‘psychomotorische ontwikkeling’ van kinderen. Maar wat betekent deze term eigenlijk? In dit artikel vind je alvast enkele richtingaanwijzers.