Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Opvoeden

10 tips voor een duurzamer huishouden

Elk huishouden heeft zijn eigen gewoonten – ook jouw gezin. Maar zijn jouw routines duurzaam? Met de klimaatverandering in het achterhoofd is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt aan een betere wereld. Ben je van plan om het roer om te gooien? Ga aan de slag met onze 10 slimme en milieuvriendelijke tips. 

Tip 1 – koop seizoensgebonden producten 

Seizoensgebonden fruit en groenten zijn goedkoper en beter voor het milieu. Hoe komt dat? Ze hebben geen ver transport nodig. Je betaalt dus minder vervoerskosten én je product vervuilt bijna niets. 

Tip 2 – doe boodschappen met een lijstje 

Maak werk van een boodschappenlijstje. Zo koop je alleen de producten die je nodig hebt. Het resultaat? Je bespaart geld én je hebt minder afval. Bovendien is de kans kleiner dat je je bewust gekochte producten over tijd laat gaan. 

Tip 3 – gebruik een boodschappentas 

Ga je naar de supermarkt, bakker, kledingshop of andere winkel? Neem altijd je eigen boodschappentas mee. Zo hoef je nergens nog een plastic zakje te kopen en verminder je de afvalberg. 

Tip 4 – sla wat vaker vlees over

De vleesindustrie verbruikt massa’s water en energie. Bovendien belast de sector het milieu met enorme hoeveelheden meststoffen. Denk ook aan het dierenleed. In de supermarkt vind je superlekkere vleesvervangers. Proberen maar! 

Tip 5 – draai de verwarming een standje lager 

Je huiskamer verwarmen tot 22 of 23 graden is niet nodig. 20 of 21 graden is meer dan voldoende. Moet je even wennen? Draag dan een dikkere trui. Een lagere binnentemperatuur zorgt voor een lagere CO2-uitstoot. Bovendien bespaar je heel wat geld. 

Tip 6 – vermijd wegwerpproducten 

Afval is enorm belastend voor het milieu. Hoe zorg je voor minder afval? Door minder wegwerpmaterialen te kopen. Drink water van de kraan, koop geen plastic rietjes en vermijd papieren servetten. Ga zoveel mogelijk voor wasbare producten.

kwit luiers

KWIT jij al? Kappen met Wegwerp Is Top!

Kwitten kunnen we allemaal. Zo kiezen we samen voor duurzame oplossingen die goed zijn voor het milieu, je portemonnee en je gemoed. Klaar om mee te kwitten?

start-to-kwit

Tip 7 – was op een lagere temperatuur 

Draait jouw wasmachine ook overuren? Kies wat vaker voor een lagere temperatuur. Je kleren blijven even proper. Maar je bespaart heel wat energie. Fabrikanten ontwikkelen almaar meer wasmiddelen die perfect zijn voor een wasje op een lage temperatuur. 

Tip 8 – hang je was op 

Een droogkast is gemakkelijk – geen discussie. Maar je was ophangen is duurzamer. Je bespaart veel energie. Bovendien zorgt de wind voor een natuurlijke wasverzachter en frisse geur. 

Tip 9 – check het energielabel 

Op zoek naar een nieuwe koelkast of wasmachine? Controleer dan zeker het energielabel van je nieuwe apparaat. A++ is duurder, maar veel zuiniger. Slim afwegen: dat is de boodschap! 

Tip 10 – stap op je fiets

Snel naar de bakker? Of even naar de bank? Neem voor korte afstanden altijd je fiets. Veel mensen zijn autoverslaafd. Nochtans is een fietstochtje gezond, verfrissend én milieuvriendelijk. 

Wil je inzetten op een duurzamer huishouden? Maar schrikt de kostprijs je af? Laat je inspireren door onze blog. Duurzamer leven hoeft niet duur te zijn. 

Psst... Als je al 1 tip tot een goed einde kan brengen, zijn we al apetrots, hoor! Goed bezig!

Sluit je nu aan bij Infino

  • Geen onderbreking in betaling
  • Tijdig en correcte uitbetaling
  • Persoonlijk advies
Ik sluit nu aan bij Infino

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Zwangerschap

Babyshower organiseren: tips en ideeën

Ontdek in onze handige gids hoe je eenvoudig een fantastische babyshower organiseert. We bieden tips voor het kiezen van thema's, spelletjes, cadeaus, en heerlijke hapjes en drankjes voor een perfecte babyshower.

Zwangerschap

Eerste trimester zwangerschap

Je kwam onlangs te weten dat je een kindje verwacht, de vreugde is groot omdat je een kind draagt, maar er rijzen ook vragen… Wat gebeurt er tijdens de eerste weken van de zwangerschap? Wat verandert er voor jou en voor deze baby in ontwikkeling?