YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

 • Vlaanderen
 • Brussel
 • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Opvoeden

5 knutselideeën voor kerstversiering

Je huis versieren voor de feestdagen én je kinderen bezighouden met een plezante activiteit? Ja, hoor: Infino pakt uit met 5 knutselideeën voor Kerstmis. Zo ga je creatief én goedkoop de feesten tegemoet. 

Vrolijke slinger van dennenappels

Maak je herfstwandeling extra leuk voor je kinderen: laat hen 30 tot 50 dennenappels verzamelen van dezelfde grootte. Wat een uitdaging! In de winkel koop je:

 • spuitbus met goud- of zilververf 
 • feestelijk touw 
 • visdraad 

En dan nu … spuiten maar! Nog een tip: leg de dennenappels op krantenpapier. Zo voorkom je een extravagante make-over van je meubels. Hang de gedroogde dennenappels aan het touw. Kies een mooi plekje voor de slinger!  

Natuurlijke kerstballen

Heb je nog dennenappels over? Knoop er dan een lintje aan en hang ze in je kerstboom. Zo zorg je voor een natuurlijke en authentieke uitstraling. Ga je liever voor een kleurrijke kerstboom? Zoek in de garage alle verfrestjes bij elkaar en voorzie de dennenappels van een origineel likje verf. Kies linten in verschillende kleuren voor een leuk kersteffect. 

Originele naamkaartjes

Heb je nog dennenappels over? Wauw! Je kinderen zijn vast professionele boswandelaars. Gebruik er enkele om naamkaartjes op te zetten. Zo maak je je kersttafel extra feestelijk. Hoe ga je te werk?

 • Kies enkele dennenappels met een platte onderkant – die blijven het gemakkelijkste staan. 
 • Schrijf de voornaam van je gasten op een mooi stukje karton
 • Plaats het naamkaartje op de punt van de dennenappel. 

Nog een tip: dompel de topjes van je dennenappels in dezelfde kleur verf als je tafeldecoratie. Succes gegarandeerd! 

Regen van papieren sterren

Even iets anders dan dennenappels: origami! Maak je kersttafelversiering helemaal af met papieren sterren – in alle kleuren van de regenboog. Strooi ze op je tafelkleed, rond je glazen, tussen je borden … waar je maar wilt. Het effect is verbluffend! Wat heb je nodig? Stroken gekleurd papier van 1 centimeter breed én een beetje oefening. Op internet vind je tal van tutorials. Zoek bijvoorbeeld naar ‘Lucky start origami star tutorial’ en … je bent vertrokken. Laat het sterretjes regenen! 

Lekkere popcornslinger

Het is een traditie die overwaait uit de VS. Misschien zag je het al eens in een film of serie: de popcornslinger. Zing maar al uit volle borst: ‘Eentje voor jou, eentje voor mij, twee voor jou, drie voor mij!’ Klinkt lekker, niet? Wat heb je nodig?

 • naaigaren 
 • naald 
 • popcorn of andere zoete snoepjes zoals noten of gedroogde bessen 

Hoe maak je de snoepslinger? Rijg met je naald de popcorn en het andere lekkers aan je draad. Zorg voor een mooi patroon, zoals afwisselend 8 popcorns en 2 rode bessen. Trek een knoop rond de eerste én laatste popcorn. Zo blijft alles netjes aan elkaar hangen. En voilà: je smulslinger is klaar. Nog een leuke wintertip: maak ook een slinger voor je tuinvogels. Gebruik daarvoor alleen ongezoete voedingsmiddelen. Zo hou je je gevleugelde vriendjes gezond. Heb je nog popcorn over? Geniet ervan bij een romantische kerstfilm – als je deugnieten in bed liggen, natuurlijk. Fijne feesten! 

Hulp nodig?

De eindejaarsperiode brengt veel dure aankopen met zich mee. Maak je je zorgen om je gezinsbudget? Neem gerust contact op. Onze ploeg pluist je situatie helemaal uit. Zo ontdek je op welke premies en toelagen jouw gezin recht heeft. Doen!

Contacteer ons

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Vakantie en vrije tijd

Wat is een Babymoon?

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent of wil je zwanger worden en plan je een reis? Dan is het verstandig om een aantal dingen te checken bij het organiseren van je trip. Met wat extra voorbereiding kan je dan zorgeloos genieten van je ‘babymoon’!

Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

Vakantie en vrije tijd

Zomeropvang

De jaarlijkse schoolvakantie: reuzefijn voor de kids maar voor het gezin telkens weer een hele organisatieklus. Gemiddeld 80 schoolvrije dagen per jaar … en hoeveel verlofdagen heb jij? Inderdaad, dat is verre van evident…

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.