YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

Brrr, te koud om buiten te spelen: leuke binnenactiviteiten

Het is koud. Je deugniet blijft liever gezellig binnen. Hoe zorg je ervoor dat je kapoen zich niet verveelt? Infino geeft je enkele tips. 

Knutselen

Waarmee vul je een grauwe winterse namiddag? Met een creatief knutselmoment natuurlijk. Dat is supergezellig. En je stimuleert de creativiteit en verbeeldingskracht van je kind. Zijn de feestdagen op komst? Maak dan van de gelegenheid gebruik om samen kerstversiering te maken. Je kind laat graag zijn werkjes aan het bezoek zien – apetrots! Denk maar aan papieren slingers, kandelaars of kerstballen. Knippen en plakken maar.

Focus op creativiteit 

Samen knutselen zorgt voor uren plezier én binding. Geef eventueel een mooie kleurplaat aan vrienden, familie of zelfs het verpleeghuis in je buurt. Oudere mensen genieten enorm van de aanwezigheid van kinderen. En waarom maak je geen gepersonaliseerde wenskaarten? Een kleurrijke tekening, een lief briefje en … klaar. Zo recycleer je papier én maak je mensen gelukkig. Iedereen blij! 

Architect spelen

De vriestemperaturen doen je verlangen naar warme chocolademelk en een fleece dekentje. Blijf jij ook liever binnen? Bouw dan eens een kamp – samen met je kleine kampioen. Dat vinden kinderen heerlijk. Sleep een grote kartonnen doos uit de garage. Of diep een oud laken en wasknijpers op. Schuif de meubels een beetje aan de kant, en … bouwen maar. Is het avontuurlijke fort klaar? Dan kun je het inrichten met kussens en dekens. Zo heb je een gezellig speelplekje voor een gezelschapsspel, puzzel, boek of ingebeeld restaurantbezoek.

En waarom haal je er ook geen verkleedspullen bij? Denk maar aan een indiaanse of prinselijke outfit. Of is een vrolijke poppenkast iets voor jou? Haal dan je kleurrijkste sokken boven en trek die over je handen. Sokken die te klein of stuk zijn, kun je twee knoopogen aannaaien, of papieren oogjes opspelden. Wel opletten voor je vingers! 

Leer terwijl je plezier maakt

Spelenderwijs leren is mogelijk. Kinderen leren graag nieuwe dingen – zeker tijdens leuke activiteiten. Dwarrelt de sneeuw naar beneden? Dan is het tijd voor een leerrijk experiment. Trek je handschoenen aan en vul twee kleine potten met sneeuw. De ene pot zet je in de diepvriezer, de andere plaats je in de woonkamer. Wat merkt je kleine wetenschapper op? En ziet hij het verschil in waterstand? Als het niet sneeuwt, kun je het proefje ook uitvoeren met kraantjeswater. 

Samen koken 

Bakken is plezant en lekker. En leuker met z’n twee! Je kleine deugniet vindt het vast heerlijk om een schort aan te trekken en zijn handen vuil te maken. Misschien heb je een bakvorm in de vorm van een seizoendecoratie? Wat een feest! Vermijd je graag te veel suiker? Overweeg dan om zoutdeeg te maken. Daarmee maak je originele decoratie. 

Al onze recepten voor kinderen (en hun ouders)

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Vakantie en vrije tijd

Wat is een Babymoon?

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent of wil je zwanger worden en plan je een reis? Dan is het verstandig om een aantal dingen te checken bij het organiseren van je trip. Met wat extra voorbereiding kan je dan zorgeloos genieten van je ‘babymoon’!

Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

Vakantie en vrije tijd

Zomeropvang

De jaarlijkse schoolvakantie: reuzefijn voor de kids maar voor het gezin telkens weer een hele organisatieklus. Gemiddeld 80 schoolvrije dagen per jaar … en hoeveel verlofdagen heb jij? Inderdaad, dat is verre van evident…