YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

Brrr, te koud om buiten te spelen: leuke binnenactiviteiten

Het is koud. Je deugniet blijft liever gezellig binnen. Hoe zorg je ervoor dat je kapoen zich niet verveelt? Infino geeft je enkele tips. 

Knutselen

Waarmee vul je een grauwe winterse namiddag? Met een creatief knutselmoment natuurlijk. Dat is supergezellig. En je stimuleert de creativiteit en verbeeldingskracht van je kind. Zijn de feestdagen op komst? Maak dan van de gelegenheid gebruik om samen kerstversiering te maken. Je kind laat graag zijn werkjes aan het bezoek zien – apetrots! Denk maar aan papieren slingers, kandelaars of kerstballen. Knippen en plakken maar.

Focus op creativiteit 

Samen knutselen zorgt voor uren plezier én binding. Geef eventueel een mooie kleurplaat aan vrienden, familie of zelfs het verpleeghuis in je buurt. Oudere mensen genieten enorm van de aanwezigheid van kinderen. En waarom maak je geen gepersonaliseerde wenskaarten? Een kleurrijke tekening, een lief briefje en … klaar. Zo recycleer je papier én maak je mensen gelukkig. Iedereen blij! 

Architect spelen

De vriestemperaturen doen je verlangen naar warme chocolademelk en een fleece dekentje. Blijf jij ook liever binnen? Bouw dan eens een kamp – samen met je kleine kampioen. Dat vinden kinderen heerlijk. Sleep een grote kartonnen doos uit de garage. Of diep een oud laken en wasknijpers op. Schuif de meubels een beetje aan de kant, en … bouwen maar. Is het avontuurlijke fort klaar? Dan kun je het inrichten met kussens en dekens. Zo heb je een gezellig speelplekje voor een gezelschapsspel, puzzel, boek of ingebeeld restaurantbezoek.

En waarom haal je er ook geen verkleedspullen bij? Denk maar aan een indiaanse of prinselijke outfit. Of is een vrolijke poppenkast iets voor jou? Haal dan je kleurrijkste sokken boven en trek die over je handen. Sokken die te klein of stuk zijn, kun je twee knoopogen aannaaien, of papieren oogjes opspelden. Wel opletten voor je vingers! 

Leer terwijl je plezier maakt

Spelenderwijs leren is mogelijk. Kinderen leren graag nieuwe dingen – zeker tijdens leuke activiteiten. Dwarrelt de sneeuw naar beneden? Dan is het tijd voor een leerrijk experiment. Trek je handschoenen aan en vul twee kleine potten met sneeuw. De ene pot zet je in de diepvriezer, de andere plaats je in de woonkamer. Wat merkt je kleine wetenschapper op? En ziet hij het verschil in waterstand? Als het niet sneeuwt, kun je het proefje ook uitvoeren met kraantjeswater. 

Samen koken 

Bakken is plezant en lekker. En leuker met z’n twee! Je kleine deugniet vindt het vast heerlijk om een schort aan te trekken en zijn handen vuil te maken. Misschien heb je een bakvorm in de vorm van een seizoendecoratie? Wat een feest! Vermijd je graag te veel suiker? Overweeg dan om zoutdeeg te maken. Daarmee maak je originele decoratie. 

Al onze recepten voor kinderen (en hun ouders)

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Zwangerschap

Eerste trimester zwangerschap

Je kwam onlangs te weten dat je een kindje verwacht, de vreugde is groot omdat je een kind draagt, maar er rijzen ook vragen… Wat gebeurt er tijdens de eerste weken van de zwangerschap? Wat verandert er voor jou en voor deze baby in ontwikkeling?

Zwangerschap

Tweede trimester

Je eerste trimester is net afgelopen, dus beland je in het tweede trimester. Je bent weldra in de helft van jouw zwangerschap. Hoog tijd dus om de balans op te maken van de ontwikkeling van je baby en je algehele gezondheidstoestand.

Zwangerschap

Jezelf én je kindje beschermen tegen de griep

Iedereen weet hoe ellendig je je kan voelen met griep. Dat wens je niemand toe, zeker niet een toekomstige mama. Want dat kleine wezentje in haar buik heeft alle kracht nodig om te groeien.