Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

Wat is het goedkoopste: Black Friday of tweedehands?

De energiecrisis heeft voor veel gezinnen flinke financiële gevolgen: dat heeft een stevige impact op je winkelbudget. De oplossing? Zoeken naar slimme deals die je geld besparen, zoals Black Friday. Vrijdag 25 november regent het weer fikse kortingen op allerlei producten: hightech, kleding, verzorging, make up en noem maar op. Merken bereiden zich volop voor op die maximale en éénmaligeprijsverlaging. Maar kritische stemmen wijzen op de keerzijde van de koopjesmedaille: spotprijzen stimuleren overconsumptie. En dat is niet goed voor onze planeet. Daarom kiezen almaar meer mensen voor tweedehandsproducten. Kringloopwinkels en verkoopapps winnen aan populariteit: ze zijn duurzaam én goedkoop. Zit je nog met twijfels? Infino neemt ze voor je weg. Ontdek de voordelen van de nieuwste alternatieve way of shopping. 


Koop slim: koop tweedehands

Al vijf jaar wekt de tweedehandsmarkt almaar meer interesse. Was een item vroeger ouderwets? Dan is het nu retro en hip. Meer dan 70 procent kocht in 2020 een tweedehands artikel – tegenover 45 procent in 2016. En terecht. Want tweedehands shoppen biedt een pak voordelen:

  • Je bespaart een mooie som geld. Vaak tik je een kwaliteitsvol product op de kop – soms nog bijna nieuw of zelfs in de verpakking. 
  • Wilt de verkoper snel van zijn spullen af? Dan heb je geluk en koop je je favoriete kleding of accessoires voor een prikje. 
  • Black Friday duurt maar één dag. De tweedehandsmarkt trakteert het hele jaar door op interessante koopjes. 
  • Je verkleint je ecologische voetafdruk. Black Friday stimuleert overconsumptie: scherpe prijzen verleiden je tot de aankoop van spullen en kleding die je eigenlijk niet nodig hebt. 
  • Speelgoed en kinderkleding zijn vaak nog in uitstekende staat. Dankzij jou krijgen ze een tweede leven. 


Speelgoed voor een prikje 

Je leest het goed: tweedehandsaankopen zijn interessant voor jou én je kind. Want je kleine lieverd groeit als kool. Nieuwe schoenen, broeken of t-shirts draagt hij vaak maar enkele maanden. En telkens nieuwe kleding kopen, is nefast voor het milieu. Hetzelfde geldt voor speelgoed. Kies je voor tweedehands spullen? Dan pimp je geregeld de kleertjes van je kleine spruit – aan een lage prijs. Zo doe je je portemonnee én de planeet een groot plezier. Want dankzij jouw tweedehands aankoop is er minder textielafval en massaproductie. 

Unieke vintagelook 

Ben jij een echte fashionista? Kies dan voor jouw persoonlijke stijl: shop unieke retro kledingstukken aan een lage prijs. Want modetrends keren altijd terug. Stap eens binnen in een kringloop- of tweedehandswinkel. Zo steun je bovendien de lokale economie en kleine bedrijven. Sommige tweedehandsshops specialiseren zich in luxueuze vintagekleding. Zij bieden alleen designerstukken aan – bedoeld voor modefans met een groter budget. 

Slow-fashion beweging

Gelijk welk bedrag je aan een tweedehands aankoop besteedt: jij maakt deel uit van de slow-fashion beweging. En dat juichen we toe. “Slow-fashion is een consumptiewijze – het omgekeerde van fast-fashion”, legt Patrick Veillard uit. Hij is onderzoeks- en campagnemedewerker bij Oxfam Wereldwinkel. “Fast-fashion staat voor de ultrasnelle levering van producten van lage kwaliteit. En dat heeft rampzalige gevolgen voor mens en milieu.” Kortom: je shopt beter het hele jaar door tweedehands spullen in plaats van één keer op Black Friday een winkelkar boordevol nieuwigheden. En jij als mama weet als geen ander: een kinderbroek van 50 cent of 50 euro ziet er na een namiddag buiten spelen éven vuil uit! 

Hulp nodig? 

Heeft je gezin het moeilijk om de eindjes aan elkaar te knopen? Neem gerust contact op. Infino pluist je dossier uit – van a tot z. Zo ontdekken we voor welke bonussen of premies jij in aanmerking komt.

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Opvoeden

Allereerste schooldag

Hoe bereid ik mijn peuter voor op de eerste schooldag? Enkele tips om hiermee om te gaan vind je in ons artikel.

Opvoeden

Pleegzorg

Elke dag opnieuw staan meer dan 4000 Vlaamse pleeggezinnen klaar voor kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek. Vaak omdat hun ouders voor korte of lange tijd niet voor hen kunnen zorgen.

Opvoeden

Groter nest

Groter nest, grotere zorgen? Wanneer je met twee naar het ziekenhuis vertrekt maar met z’n drieën terugkomt… dan heb je best alles al klaarliggen. Van papflessen tot pampers.