YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

Einde van het schooljaar... HOERA! Niets vergeten?

Het is alweer zover. De zomervakantie staat voor de deur. Onze kinderen nemen afscheid van hun juf of meester – als alles goed ging natuurlijk – en vragen zich af voor wie ze volgend jaar aan de schoolbanken zullen zittenSpannend, hé? De juf neemt intussen met heel veel voldoening afscheid van onze schatjes.  En wij, oooow... we zijn een cadeautje vergeten voor de juf of meester. Wat nu? 

Last minute cadeautjes voor de juf of meester 

De laatste schooldag nadert en jij hebt een kleine attentie niet per se bovenaan de agenda gezet. De waslijst aan to do’s is ook behoorlijk lang als ouder, niet? We geven je wat inspiratie om de juf alsnog in de bloemetjes te zetten.  

Ga even langs bij een natuurparkje en pluk samen met je kindje wat bloemetjes 

Een korte wandeling voor het avondeten is een absolute aanrader. Zeker wanneer je een missie hebt. Een boeketje voor de juf of meester samenstellen is zo’n doel. Denk je dat je kleuter een korte focus zal hebben? Maak een armbandje van plakband rond de arm van je kindje, met de plakzijde naar de buitenkant én vraag aan je kindje om een bloemenarmband te maken terwijl jij een wilde ruiker samenstelt. Fun gegarandeerd! 


Maak heerlijke koekjes

Psst.. We hebben daar easy receptjes voor.  

Heb je bloem, suiker, gist, eieren en vanillesuiker in huis? De kans is grootniet? Je hebt maar 25 min nodig om een heerlijke stapel versgebakken koekjes te maken. De juf of meester begint nu al te watertanden. 1 2 3... en bakken maar. 

Aan de slag

Print nog snel een foto af van je kleine spruit   

Mooie herinneringen zijn goud waard. De juf of de meester heeft zeker een memorabele band met je kindje gemaakt doorheen het voorbije schooljaar. Dat wil zij of hij zeker koesteren. Een leuke foto van je kindje is een topcadeau. Schrijf er nog iets leuks bij zoals het grappigste / mooiste / liefste moment met de juf of meester of een gedichtje voor de liefhebbers. 

Weet je nog toen ik een buil had, juf? Je hebt me toen de hele tijd om je schoot genomen en me geknuffeld tot mijn traantjes stopten. 

Gekke bekken om nooit meer te vergeten 

Ga nog snel naar een fotohokje en neem gekke pasfoto’s. Je kind zal dit geweldig vinden. In de meeste winkelcentra zijn zulke hokjes beschikbaar. Schrijf op de achterkant “bedankt dat ik in jouw klas steeds mezelf mocht zijn”. Een originele bladwijzer die de leerkracht niet snel zal vergeten. Alsof je dit al heel lang voorbereid hebt. Als je een fotoprinter of instax-camera hebt, kun je dit ook gewoon thuis maken, natuurlijk. 

 


Wat je ook doet voor de juf of de meester, het maakt niet uit. Zolang ze maar weten hoe hard we hun impact op onze engeltjes waarderen. Het zijn toppers! 

Een fijne vakantie aan groot en klein!

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Vakantie en vrije tijd

Wat is een Babymoon?

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent of wil je zwanger worden en plan je een reis? Dan is het verstandig om een aantal dingen te checken bij het organiseren van je trip. Met wat extra voorbereiding kan je dan zorgeloos genieten van je ‘babymoon’!

Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

Vakantie en vrije tijd

Zomeropvang

De jaarlijkse schoolvakantie: reuzefijn voor de kids maar voor het gezin telkens weer een hele organisatieklus. Gemiddeld 80 schoolvrije dagen per jaar … en hoeveel verlofdagen heb jij? Inderdaad, dat is verre van evident…