YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

 • Vlaanderen
 • Brussel
 • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

De lekkerste kinderchampagne: zo maak je het

Tien, negen, acht, zeven … Hét moment om ‘Gelukkig nieuwjaar!’ te roepen, komt stilaan dichterbij. Vier ook jij oudejaarsavond met je gezin? Dan vindt je kleine kapoen het vast prettig om samen met jou te klinken op het nieuwe jaar – mét een glaasje bubbels, natuurlijk! En dat kun je perfect zélf maken. Infino verklapt je het recept van een lekkere én feestelijke kindercocktail. 

Recept voor kinderchampagne 

Wat heb je nodig?

Voor 10 porties kinderchampagne gebruik je:

 • 4 kopjes koud water
 • 4 kopjes Sprite
 • 3 kopjes wit druivensap 

Hoe maak je het? 

De bereiding is heel eenvoudig. Helpt je feestvarkentje graag mee? Maak er dan een gezellig kookmoment van.

 1. Giet het water, de Sprite en het druivensap in een grote kom. 
 2. Meng alles heel voorzichtig – zo behoud je de sprankelende bubbels. 
 3. Serveer het drankje in een feestelijk glas. 

En voilà … klinken maar! 

Nog meer plezier 

Kijkt je lieve deugniet ook uit naar het eindejaarsfeestje? Maak zijn avond extra feestelijk. Hoe? Je kunt zijn champagne een vrolijke kleur geven met rode, groene of gele siroop. 

Wat heb je nodig? 

 • suiker
 • water 
 • kleurrijk ingrediënt, zoals granaatappel, munt, bosbessen of citroen 

Hoe maak je het?

 1. Meng 1 deel suiker en 3 delen water. 
 2. Laat het geheel 1 minuut koken.
 3. Voeg je zelfgekozen ingrediënt toe.
 4. Laat alles afkoelen.
 5. Filter het koude mengsel. 

Voeg een paar druppels gekleurde siroop aan de kinderchampagne toe. Wat een mooi effect! 

Knorrend buikje 

Heeft jouw feestvarkentje een beetje honger? Natuurlijk, een geslaagd feestje vraagt om een heerlijk hapje. En dat hoeft helemaal niet duur te zijn. Misschien ligt er nog iets lekkers in de koelkast? Een sneetje hesp, kerstomaatje of stukje kaas? Prik de restjes op een aperitiefstokje en serveer die op een mooi bord. 

Of ben je in een knutselbui? Dan heeft Infino nog enkele kooktips voor jou:

 • Octopus

Snijd enkele cocktailworstjes doormidden. Snijd dunne streepjes in een half worstje tot je 8 ‘tentakels’ bekomt. Trek die voorzichtig uit elkaar. Maak twee ogen met een stukje van een krakelingstokje. 

 • Vlinder

Snijd een staaf uit een blok harde kaas – het lijfje voor je vlinder. Plant aan elke kant 2 tortillachips – zijn vleugels. Breek een stukje van een krakelingstokje voor zijn twee ogen. 

 • Sneeuwman

Gebruik 2 bolletjes mozzarella voor het lichaam van een sneeuwman, 2 stukjes wortel voor zijn armen én een wortelpuntje voor zijn neus! 

Kortom: met een flinke portie fantasie tover je nog veel andere eetbare dieren op je feesttafel. Plezier én lekker smullen verzekerd! 

Hulp nodig? 

De eindejaarsperiode brengt veel kosten met zich mee. Maak je je zorgen over je gezinsbudget? Neem dan zeker contact op. Infino pluist je persoonlijke dossier uit – van a tot z. Zo kom jij te weten voor welke premies je in aanmerking komt. Welkom!

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Gezondheid

Kinderen met een handicap

Met ruim een miljard vormen personen met een handicap de grootste minderheidsgroep op deze planeet. 3 december is dus dé dag om hun behoeftes op de agenda te houden.

Gezondheid

Ontwikkeling en psychomotoriek van de baby

Je hoort vaak over de ‘psychomotorische ontwikkeling’ van kinderen. Maar wat betekent deze term eigenlijk? In dit artikel vind je alvast enkele richtingaanwijzers.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.