YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

Blogs en podcasts voor ouders

Aanmoederen: de leukste digitale plekjes voor en door moeders*

Wist je dat er een heleboel toffe blogs over opvoeden en ouderschap bestaan? Infino dook in de virtuele schrijfwereld en zocht er de meest inspirerende uit – speciaal voor jou! 

*Niet-moeders zijn uiteraard ook meer dan welkom hier. 😉

Met Vijf Aan Tafel

Het drukke gezinsleven is niet altijd gemakkelijk. Gezond en gevarieerd koken kan een hele uitdaging zijn. “Als mama van drie eigenzinnige zonen weet ik als geen ander hoe druk het leven kan zijn”, schrijft Kathleen. “Mijn man en ik werken, en onze jongens hebben een gevulde activiteitenkalender. Elkaar voorbijlopen in de heisa is snel gebeurd. Maar samenkomen is cruciaal.” Daarom focust de bevlogen moeder elke dag op één heilig moment: samen rond de tafel. En dat werkt. Kathleen haalt veel energie uit de kook- en tafelmomenten. En die energie geeft ze door via haar blog. Je vindt er tonnen inspiratie voor heerlijke én gezonde gezinsmaaltijden

Mjam! Meer recepten!

Mamabaas

Betrap jij jezelf soms op doelloos scrollen op je smartphone? Ga dan eens naar het onlinemagazine Mamabaas. Daar kun je je hart ophalen aan herkenbare verhalen van andere ouders.

“In het moeder- of ouderschap bestaat er geen zwart of wit. Daarom brengen we zoveel mogelijk verschillende ervaringen en meningen bij elkaar”, klinkt het. “Want wat voor de ene werkt, lukt niet bij de andere.” De belangrijkste boodschap? Blijf altijd jezelf – ook als ouder. Schrijf je eigen verhaal met je gezin. En Mamabaas staat klaar met inspiratie en advies. 

Ik wil ook "bazen"!

Le coeur à marée basse

Zin in iets helemaal anders? Surf eens naar le coeur à marée basse, de slow blog van een eigenzinnige mama met een missie. Tekenen, onderzoeken, schrijven en inspireren: ze doet het allemaal. Haar eigen persoonsbeschrijving? “Ik ben zot van mijn kleine puk, het strand bij eb en lesgeven. Verder doe ik graag onderzoek naar de geschiedenis van sexualities, geneeskunde en moederen.” Deze knappe blog opent je ogen. “Ik wil met fijne bondgenoten mensenrechten in geboorte, reproductieve rechtvaardigheid en reproductieve arbeid op de politieke agenda krijgen”, klinkt het strijdlustig. En dat juichen wij alleen maar toe. 

Meer Puk in mijn leven

Maison Slash

Weet jij wat een slashparent is? Dat is een persoon met kinderen die naast ouder zijn nog andere passies heeft. Het is de nieuwe generatie ouders die breekt met saaie tradities. Ben jij mama of papa? En stop je ook tijd en energie in je persoonlijke carrière, hobby of sociaal leven? Dan ben jij een … slashparent! En daarover gaat deze leuke blog. "Het magazine voor mensen met kinderen."

Je vindt er honderden oudertips: originele gezinsuitstappen, kindvriendelijke restaurants en veel meer. Jij kiest!

Ik wil méér!

Nina Mouton

De blog van Nina Mouton is een echte verademing. Een licht- en rustpunt tussen de andere flashy blogs. “Er is een verschil tussen me-time en zelfzorg”, begint Nina Mouton haar blog. “Er is een verschil tussen jezelf aanpassen uit angst, of kiezen om jezelf aan te passen. Er is zoveel verschil.”

Deze inspirerende moeder houdt je een spiegel voor. Ze schrijft leerrijke blogs. En ze zet gratis webinars over zelfzorg op poten. Interesse? Zet je zeker op de wachtlijst. Want Nina’s infomomenten zijn razend populair – helemaal terecht. 

Leer me mild ouderschap

Radio Mama

Ken je Radio Mama? Dat is een kleurrijke verzameling podcasts over opvoeden en ouderschap – gemaakt door Kristien Wollants en Infino. Kristien Wollants combineert thuisblijven voor haar kinderen Leon en Ella met een radiocarrière op Qmusic.

En ja hoor, tussendoor maakt ze dus ook schitterende afleveringen voor onze Radio Mama. Ben je onderweg met de auto? Of aan het werk in de keuken? Je luistert naar een podcast wanneer jij dat wilt. Veel plezier! 

Dat wil ik horen

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Gezondheid

Kinderen met een handicap

Met ruim een miljard vormen personen met een handicap de grootste minderheidsgroep op deze planeet. 3 december is dus dé dag om hun behoeftes op de agenda te houden.

Gezondheid

Ontwikkeling en psychomotoriek van de baby

Je hoort vaak over de ‘psychomotorische ontwikkeling’ van kinderen. Maar wat betekent deze term eigenlijk? In dit artikel vind je alvast enkele richtingaanwijzers.