Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

Valentijn: dit jaar pakken we het anders aan!

Valentijn: een commercieel feest, maar nog veel meer! 

We moeten er geen doekjes om winden, Valentijn heeft duidelijk een commercieel kantje. Winkels, reclameboodschappen... Iedereen stelt alles in het werk om bepaalde producten waarmee je je liefde kan tonen aan je wederhelft in de kijker te zetten. Maar we vergeten soms dat een attentie niet altijd iets is wat je moet kopen bij één of ander bekend merk.

Ondanks de commerciële kant die wordt benadrukt door de consumptiemaatschappij waarin we leven, kunnen we ook een andere prioriteit koppelen aan deze dag: de persoon van wie we houden eraan herinneren dat we van hem of haar houden. En daarvoor moeten we niet noodzakelijkerwijs veel geld spenderen. 

Dus, wat kunnen we doen?  

Momenteel zijn de mogelijkheden niet eindeloos, in tegenstelling tot normale tijden. Maar je kan toch genieten van de volgende leuke attenties: 

  • Koop bloemen voor je geliefde of laat deze thuis leveren: veel vrouwen vinden het leuk om bloemen te krijgen. Het is een romantisch gebaar dat meteen een schot in de roos zal zijn. Kleine tip: denk ook aan de kleine bloemist in je dorp of stad, zodat je de lokale economie kan steunen. Twee vliegen in één klap! 
  • Een heerlijke maaltijd bestellen bij je favoriete restaurant of plaatselijke brasserie: ja, we denken er misschien niet vaak genoeg aan... Maar het merendeel van de restaurants heeft een takeaway-menu uitgewerkt: doe jezelf dus plezier en bestel je favoriete gerechten om er thuis van te genieten, maar ook om je hoofd boven water te houden. De restaurants en brasserieën mogen al enkele maanden geen gasten meer ontvangen en willen maar al te graag jouw smaakpapillen prikkelen bij je thuis om toch een beetje geld te verdienen. Dus zo maak twee partijen gelukkig: jouw wederhelft zal het leuk vinden om niet zelf te moeten koken en jouw restauranthouder is blij dat hij kan overleven en zijn rekeningen kan betalen. 
  • Zijn je kinderen erbij op Valentijn? Geen probleem! Veel restauranthouders werkten ook een valentijnsmenu uit voor kinderen, zodat je kinderen samen met jou kunnen vieren.
  • Een gezellig avondje naar jullie favoriete film kijken of de eerste film die jullie ooit samen hebben gezien, opnieuw bekijken: het is de ideale gelegenheid om mooie herinneringen op te halen en te genieten van een rustig avondje met je twee. 
  • Droomt je geliefde van een mooie wandeling in de buurt, maar nemen jullie hier nooit de tijd voor in het dagelijks uren waarin je leeft tegen 1000 per uur? Het is dan misschien wel koud, maar de zon zal dit weekend sterk aanwezig zijn. Aarzel dus niet om op wandeling te gaan, want jullie zullen hier ongetwijfeld veel plezier uit putten. Kleine tip: omdat je toch enige tijd moet uitrekken voor deze wandeling, kan je er misschien een leuke wandeling bij zonsondergang van maken? Op die manier zal er een prachtig schouwspel wachten aan het einde van jullie wandeling. 

Wat als we Valentijn dit jaar anders zouden inkleuren? 

Wat als we dit jaar de liefde in het algemeen zouden vieren en niet zozeer de liefde tussen twee tortelduifjes? Met het oog op de huidige situatie, is het belangrijk om mensen eraan te herinneren dat we van hen houden. 

Je zou, bijvoorbeeld, van deze dag gebruik kunnen maken om een activiteit met je familie te organiseren, om iedereen te plezieren. Een filmavondje bij je thuis waarbij jullie samen op de bank kruipen onder een dekentje, met huisgemaakte popcorn (die je misschien wel samen met je kinderen maakt). Je kinderen kunnen zo niet alleen hun hoofd leegmaken tijdens een mooie film en genieten van het moment, maar het is ook de ideale gelegenheid om hun gewoonten, die vaan zeer monotoon zijn, te doorbreken. 

Daarnaast kan je je liefde ook kunnen delen met andere mensen uit je naaste omgeving! Stuur bloemen naar je oma, maak een kaartje voor iemand in je buurt om hem/haar eraan ter herinneren dat hij/zij belangrijk is voor jouw en je gezin. Geef je kinderen enkele potloden en stiften, zodat ze een mooie tekening kunnen maken. Zo draag je bij tot de ontwikkeling van hun creativiteit, maar leer je hen ook dat het belangrijk is om iets terug te geven aan anderen.

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Opvoeden

Allereerste schooldag

Hoe bereid ik mijn peuter voor op de eerste schooldag? Enkele tips om hiermee om te gaan vind je in ons artikel.

Opvoeden

Pleegzorg

Elke dag opnieuw staan meer dan 4000 Vlaamse pleeggezinnen klaar voor kwetsbare kinderen en jongeren of volwassenen met een beperking of een psychiatrische problematiek. Vaak omdat hun ouders voor korte of lange tijd niet voor hen kunnen zorgen.

Opvoeden

Groter nest

Groter nest, grotere zorgen? Wanneer je met twee naar het ziekenhuis vertrekt maar met z’n drieën terugkomt… dan heb je best alles al klaarliggen. Van papflessen tot pampers.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.