YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Vrije tijd

We hebben niet genoeg tijd

Ouders van tegenwoordig kampen met een chronisch tijdsgebrek. 64% vindt bijvoorbeeld dat het huis nooit echt opgeruimd geraakt. 36% geeft aan dat hij of zij het als ouder al wel eens helemaal niet meer zag zitten: te veel te doen, te weinig tijd …

Het is vast geen verrassing, maar bijna alle ouders hebben sinds de komst van hun kinderen minder vrije tijd. Vooral uitgaan, afspraakjes met vrienden en even gewoon lekker relaxen blijken niet verenigbaar met het ouderschap.

Ook ons seksleven verandert als er kinderen zijn. 56% van de Ouders van Tegenwoordig vertrouwt ons toe dat ze minder seks hebben sinds zoon- of dochterlief er is. De overgrote meerderheid van de Belgen betreurt dit. Mannen net iets meer dan vrouwen. Dat verschil is trouwens kleiner dan je op het eerste gezicht misschien zou verwachten.

Samen uit, samen thuis

Ouders van Tegenwoordig vinden het belangrijk om in gezinsverband gewone dingen te doen. De meerderheid geeft aan dat ze zoveel mogelijk gezamenlijke activiteiten wil plannen. Zo geniet 76% van de Belgen elke dag samen van het avondmaal. 51% ontbijt samen en 52% kijkt samen televisie. Ook onze jaarlijkse of halfjaarlijkse vakanties beleven we samen met het hele gezin.

Op zoek naar huishoudhulp?

Ferm is een partner van Infino en hun huishoudhulpen zijn echte superkrachten die voor jou aan de slag gaan. Zo kan jij genieten van een proper huis en meer vrije tijd.

Ik wil graag ondersteuning

Ken je Huis van het Kind al?

In een Huis van het Kind kunnen ouders en kinderen terecht voor alles rond opvoeden en opgroeien; kinderopvang, gezondheidszorg, vrijetijdsaanbod, opvoedingsondersteuning...

Zoek een Huis in mijn buurt

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Gezondheid

Kinderen met een handicap

Met ruim een miljard vormen personen met een handicap de grootste minderheidsgroep op deze planeet. 3 december is dus dé dag om hun behoeftes op de agenda te houden.

Gezondheid

Ontwikkeling en psychomotoriek van de baby

Je hoort vaak over de ‘psychomotorische ontwikkeling’ van kinderen. Maar wat betekent deze term eigenlijk? In dit artikel vind je alvast enkele richtingaanwijzers.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.