Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Zelfstandigen

Op welke premies heb je recht als zelfstandige?

Een job als zelfstandige vraagt het nodige naslagwerk. Veel ondernemers starten enthousiast een project op – zonder de juiste informatie over premies waarvoor ze in aanmerking komen. En die is cruciaal! Sinds 2020 mogen zelfstandigen bijvoorbeeld zelf hun kinderbijslagfonds kiezen én al tijdens de zwangerschap hun startbedrag aanvragen. De ideale gelegenheid om het juiste kinderbijslagfonds te kiezen. En dan is Infino een slimme keuze. Waarom? Onze experts zijn gespecialiseerd in zelfstandigen.

Groeipakket voor zelfstandigen

Onze moedermaatschappijen Securex en Acerta helpen zelfstandigen met hun administratie – al meer dan 100 jaar. De regeling van de kinderbijslag maakt al 86 jaar deel uit van hun takenpakket. Het resultaat? Onze medewerkers zijn echte specialisten. Ze wéten wat een job als zelfstandige met zich meebrengt. En hoe kostbaar je tijd is. Je verspilt liever geen uren aan afspraken en opzoekwerk. Daarom spitst onze communicatie zich toe op digitale tools – snel, glashelder en altijd beschikbaar. Infino trakteert je bovendien op:

  • handige checklists 
  • interessante blogs 
  • gebruiksvriendelijke website 
  • vlotte communicatie 

Zwangerschapsverlof voor zelfstandigen

Ben je zwanger? Proficiat! Infino is er voor jou – ook tijdens deze spannende en nieuwe fase in je leven. Wist je dat je als zelfstandige recht hebt op 12 weken zwangerschapsverlof? Ja hoor, en je mag dat verlof spreiden over een langere periode. Je denkt er misschien over na om deeltijds te blijven werken? Gelijk wat je beslist: tijdens je 12 weken zwangerschapsverlof ontvang je een wekelijks bedrag. 

Verlengd vaderschapsverlof

We hebben ook goed nieuws voor de papa’s en co-ouders: het vaderschapsverlof is voor alle baby’s die geboren zijn na 1 januari 2021 met 5 dagen verlengd. Je krijgt dus 15 dagen – verspreid over 4 maanden. Zo geniet je optimaal van de eerste momenten van je kleine spruit. Vanaf 1 januari 2023 zal het vaderschapsverlof 20 dagen bedragen. Wat met je administratie? Die laat je uitvoeren door je sociaal verzekeringsfonds. Je ontvangt een premie die overeenkomt met een bepaald bedrag per verlofdag. Je bent niet verplicht om dat verlof volledig op te nemen, bijvoorbeeld wanneer je agenda of beroepsactiviteit dat niet toelaat. Voor de mama’s zijn 3 weken zwangerschapsverlof verplicht en 9 weken optioneel.

Extra voordelen

Is je kleine wondertje geboren? Fantastisch! Heb jij je startbedrag al aangevraagd? Nog beter! En Infino heeft meer goed nieuws: na je bevalling ben je het voorgaande kwartaal vrijgesteld van sociale bijdragen. Bovendien heb je recht op 105 gratis dienstencheques. Infino werkt nauw samen met de sociale secretariaten. Het gevolg? Jij bent altijd als eerste op de hoogte van eventuele wijzigingen in de wetgeving. 

Welkom 

Heb je een vraag? Neem dan zeker contact op. Onze experts nemen je persoonlijke dossier graag onder de loep. Zo weet je voor welke premies je in aanmerking komt. Welkom bij Infino! 

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Zwangerschap

Babyshower organiseren: tips en ideeën

Ontdek in onze handige gids hoe je eenvoudig een fantastische babyshower organiseert. We bieden tips voor het kiezen van thema's, spelletjes, cadeaus, en heerlijke hapjes en drankjes voor een perfecte babyshower.

Zwangerschap

Eerste trimester zwangerschap

Je kwam onlangs te weten dat je een kindje verwacht, de vreugde is groot omdat je een kind draagt, maar er rijzen ook vragen… Wat gebeurt er tijdens de eerste weken van de zwangerschap? Wat verandert er voor jou en voor deze baby in ontwikkeling?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.