YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

 • Vlaanderen
 • Brussel
 • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Zwangerschap

Proficiat, je bent zwanger!

Twee streepjes! En niet op je COVID-test... Wat nu?

Eindelijk! Het magische nieuws waarop je zo lang hebt gewacht ... of misschien niet. Nog enkele maanden en een kleine spruit zet je leven op zijn kop. Vertel je het nieuws aan je vrienden en familie? Dan overstelpen ze je vast met goedbedoeld advies. Maar overdaad schaadt. Zie je door het bos de bomen niet meer? Geen zorgen: Infino begeleidt jou doorheen dit spannende, maar ook stressvolle avontuur. 

Medische opvolging

Je eerste echo

Je eerste én belangrijkste stap? De start van je medische opvolging. Maak best zo snel mogelijk een afspraak bij je gynaecoloog. Ook je vroedvrouw of huisdokter kan je eerste echo plannen. De gynaecoloog: 

 • bevestigt je zwangerschap 
 • schenkt je de allereerste foto’s van je kindje 
 • schat je bevallingsdatum 

Hou er rekening mee dat een zwangerschap 40 weken duurt. En dat de bevalling enkele dagen voor de uitgerekende datum kan plaatsvinden tot 14 dagen erna. Goed om te weten: hoe vroeger je de eerste echo laat uitvoeren, hoe nauwkeuriger de geschatte datum.

Medische onderzoeken

Een zwangerschap heeft een grote impact op je lichaam en je organen. Denk maar aan je nieren, bloedsomloop, ademhaling, lever, bloed en meer. Daarom is de controle ervan noodzakelijk tijdens je zwangerschap. Zo worden eventuele afwijkingen meteen vastgesteld. Je gynaecoloog volgt dat prima op – voor jou én je kindje. 

3 vervolgecho's

Bovenop de medische onderzoeken plant je gynaecoloog meestal nog 3 echo’s. Afhankelijk van de kenmerken van je zwangerschap kan de gynaecoloog nog wat extra controles inlassen:

 • Een risicobeoordelingstest bepaalt het risico op het syndroom van Down.
 • Een vruchtwaterpunctie schat de kans op een foetale misvorming in. 
 • Een monitoring registreert de hartslag van je kindje, en je weeën. 
 • Een glucosetolerantietest controleert of je diabetes ontwikkelt. 

De aankondiging

De meeste aanstaande ouders wachten 3 maanden voor ze het grote nieuws aan hun familie en vrienden vertellen. Waarom? Dan is het risico op een miskraam sterk afgenomen. Ben je er gerust in dat jij en je baby gezond zijn? Deel dan het mooie nieuws met wie je maar wilt. Schreeuw je het van de daken of vertel je het liever tijdens een gezellig en ongepland bezoekje? Jij kiest! 

Lees hier hoe je je zwangerschap origineel kunt aankondigen


De babyshower 

Vanuit Amerika komt een nieuw fenomeen overgewaaid: de babyshower. Bij een drankje verklappen toekomstige ouders het geslacht van hun baby aan vrienden en familie, collega’s en buren. Bovendien is het de ideale gelegenheid voor een inspirerende babbel over het moederschap of een brainstorm over een mooie naam voor je kindje. 

Lees hier onze blog over de babyshower

Het startbedrag

Het startbedrag is een mooi helpend duwtje in de rug na je bevalling. Jij mag kiezen waaraan je het bedrag besteedt, zoals de inrichting van de kinderkamer, speelgoed of kleding. Je kunt het geld ook op de spaarrekening laten staan voor later. Denk eraan om je startbedrag op tijd aan te vragen – dat mag vanaf de 6de maand van je zwangerschap. Hoe? Klik op de balk hieronder. Wij zorgen voor de rest. Je ontvangt het bedrag ten vroegste 2 maanden voor je verwachte bevallingsdatum. 

Infino staat voor je klaar

Heb je nog vragen? Of wil je weten voor welke premies je in aanmerking komt? Neem dan zeker contact op. Infino pluist je persoonlijke dossier helemaal uit – van a tot z. Zo weet je meteen op welke premies je gezin recht heeft. Welkom!

CTA

 • Startbedrag van €1.214,49
 • Stipte uitbetaling
 • Goede service
Startbedrag aanvragen

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Vakantie en vrije tijd

Wat is een Babymoon?

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent of wil je zwanger worden en plan je een reis? Dan is het verstandig om een aantal dingen te checken bij het organiseren van je trip. Met wat extra voorbereiding kan je dan zorgeloos genieten van je ‘babymoon’!

Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

Vakantie en vrije tijd

Zomeropvang

De jaarlijkse schoolvakantie: reuzefijn voor de kids maar voor het gezin telkens weer een hele organisatieklus. Gemiddeld 80 schoolvrije dagen per jaar … en hoeveel verlofdagen heb jij? Inderdaad, dat is verre van evident…

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.