YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Zwangerschap

Proficiat, je bent zwanger!

Twee streepjes! En niet op je COVID-test... Wat nu?

Eindelijk! Het magische nieuws waarop je zo lang hebt gewacht ... of misschien niet. Nog enkele maanden en een kleine spruit zet je leven op zijn kop. Vertel je het nieuws aan je vrienden en familie? Dan overstelpen ze je vast met goedbedoeld advies. Maar overdaad schaadt. Zie je door het bos de bomen niet meer? Geen zorgen: Infino begeleidt jou doorheen dit spannende, maar ook stressvolle avontuur. 

Medische opvolging

Je eerste echo

Je eerste én belangrijkste stap? De start van je medische opvolging. Maak best zo snel mogelijk een afspraak bij je gynaecoloog. Ook je vroedvrouw of huisdokter kan je eerste echo plannen. De gynaecoloog: 

  • bevestigt je zwangerschap 
  • schenkt je de allereerste foto’s van je kindje 
  • schat je bevallingsdatum 

Hou er rekening mee dat een zwangerschap 40 weken duurt. En dat de bevalling enkele dagen voor de uitgerekende datum kan plaatsvinden tot 14 dagen erna. Goed om te weten: hoe vroeger je de eerste echo laat uitvoeren, hoe nauwkeuriger de geschatte datum.

Medische onderzoeken

Een zwangerschap heeft een grote impact op je lichaam en je organen. Denk maar aan je nieren, bloedsomloop, ademhaling, lever, bloed en meer. Daarom is de controle ervan noodzakelijk tijdens je zwangerschap. Zo worden eventuele afwijkingen meteen vastgesteld. Je gynaecoloog volgt dat prima op – voor jou én je kindje. 

3 vervolgecho's

Bovenop de medische onderzoeken plant je gynaecoloog meestal nog 3 echo’s. Afhankelijk van de kenmerken van je zwangerschap kan de gynaecoloog nog wat extra controles inlassen:

  • Een risicobeoordelingstest bepaalt het risico op het syndroom van Down.
  • Een vruchtwaterpunctie schat de kans op een foetale misvorming in. 
  • Een monitoring registreert de hartslag van je kindje, en je weeën. 
  • Een glucosetolerantietest controleert of je diabetes ontwikkelt. 

De aankondiging

De meeste aanstaande ouders wachten 3 maanden voor ze het grote nieuws aan hun familie en vrienden vertellen. Waarom? Dan is het risico op een miskraam sterk afgenomen. Ben je er gerust in dat jij en je baby gezond zijn? Deel dan het mooie nieuws met wie je maar wilt. Schreeuw je het van de daken of vertel je het liever tijdens een gezellig en ongepland bezoekje? Jij kiest! 

Lees hier hoe je je zwangerschap origineel kunt aankondigen


De babyshower 

Vanuit Amerika komt een nieuw fenomeen overgewaaid: de babyshower. Bij een drankje verklappen toekomstige ouders het geslacht van hun baby aan vrienden en familie, collega’s en buren. Bovendien is het de ideale gelegenheid voor een inspirerende babbel over het moederschap of een brainstorm over een mooie naam voor je kindje. 

Lees hier onze blog over de babyshower

Het startbedrag

Het startbedrag is een mooi helpend duwtje in de rug na je bevalling. Jij mag kiezen waaraan je het bedrag besteedt, zoals de inrichting van de kinderkamer, speelgoed of kleding. Je kunt het geld ook op de spaarrekening laten staan voor later. Denk eraan om je startbedrag op tijd aan te vragen – dat mag vanaf de 6de maand van je zwangerschap. Hoe? Klik op de balk hieronder. Wij zorgen voor de rest. Je ontvangt het bedrag ten vroegste 2 maanden voor je verwachte bevallingsdatum. 

Infino staat voor je klaar

Heb je nog vragen? Of wil je weten voor welke premies je in aanmerking komt? Neem dan zeker contact op. Infino pluist je persoonlijke dossier helemaal uit – van a tot z. Zo weet je meteen op welke premies je gezin recht heeft. Welkom!

CTA

  • Startbedrag van €1.214,49
  • Stipte uitbetaling
  • Goede service
Startbedrag aanvragen

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Zwangerschap

Eerste trimester zwangerschap

Je kwam onlangs te weten dat je een kindje verwacht, de vreugde is groot omdat je een kind draagt, maar er rijzen ook vragen… Wat gebeurt er tijdens de eerste weken van de zwangerschap? Wat verandert er voor jou en voor deze baby in ontwikkeling?

Zwangerschap

Tweede trimester

Je eerste trimester is net afgelopen, dus beland je in het tweede trimester. Je bent weldra in de helft van jouw zwangerschap. Hoog tijd dus om de balans op te maken van de ontwikkeling van je baby en je algehele gezondheidstoestand.

Zwangerschap

Jezelf én je kindje beschermen tegen de griep

Iedereen weet hoe ellendig je je kan voelen met griep. Dat wens je niemand toe, zeker niet een toekomstige mama. Want dat kleine wezentje in haar buik heeft alle kracht nodig om te groeien.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.