YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Gezondheid

Maatregelen Coronavirus

Informatie rond de maatregelen genomen ten gevolge van het Coronavirus

De afgelopen weken zijn onze levens op hun kop gezet door het Coronavirus. Het gevolg hiervan is dat je misschien vragen hebt. Hier zijn enkele antwoorden die alvast kunnen helpen:

Algemeen

Ik heb een schuld terug te betalen, maar beschik door de coronamaatregelen over minder of geen inkomen meer?

Infino kan op jouw vraag je situatie herbekijken en een afbetalingsplan of tijdelijke opschorting voorstellen. Aarzel dus zeker niet om ons te contacteren via Vlaanderen@infino.be.

Mijn gezin woont in het buitenland en ik kan het formulier E401 niet laten invullen.

Maak je geen zorgen!  Infino houdt hier rekening mee en zal je dossier voorlopig niet opschorten. Je krijgt hiervoor meer tijd en zal hieraan herinnerd worden op het juiste tijdstip.

Ik ben verhuisd, maar nog niet officieel ingeschreven omwille van vertragingen bij de gemeente.

Breng ons op de hoogte van je adreswijziging en bezorg ons het model 2/2bis dat je hebt ontvangen van de gemeente.

Ik ben tijdelijk werkloos en beschik over minder of geen inkomen meer. Heb ik nu wel recht op een sociale toeslag?

Indien je gezinsinkomen voor een periode van minstens zes opeenvolgende maanden onder de inkomensgrens ligt, kan je een herziening aanvragen voor het recht op een sociale toeslag.

Jeugd

Ik ben een leerling of student ouder dan 18 jaar en mijn lessen zijn opgeschort. Heb ik nog recht op Groeipakket?

Gedurende de periode van opschorting van de lessen zullen de onderwijsinstellingen geen afwezigheden registreren. Het recht op Groeipakket blijft hierdoor behouden zolang jouw inschrijving voldoet aan de voorwaarden.

Ik ben student of schoolverlater en had een stage of tewerkstelling, maar deze werd voorlopig opgeschort. Heb ik nog recht op Groeipakket indien ik een vervangingsinkomen krijg voor tijdelijke werkloosheid?

Een sociale uitkering voor tijdelijke werkloosheid omwille van corona vormt tot en met 30/06/2020 geen beletsel voor het recht op Groeipakket voor studenten en schoolverlaters.

Een vergoeding tijdelijke werkloosheid in een systeem van alternerend leren en werken, uitgeoefend in het kader van een praktische opleiding op de werkplek, tijdens een bezoldigde stageovereenkomst of in het kader van een leerovereenkomst, wordt niet beschouwd als een winstgevende activiteit waardoor de sociale uitkering (tijdelijke werkloosheid) die hieruit voortvloeit nooit zal leiden tot een schorsing van de gezinsbijslagen.

Ik ben student en kan nu extra werken als jobstudent. Mag ik nog steeds jaarlijks maximum 475 uur werken als student met verminderde sociale bijdragen om recht te hebben op het Groeipakket?

Dit klopt inderdaad. Alle uren van studentenarbeid die je gedurende het kalenderjaar presteert, worden mee in rekening genomen voor deze 475 uur.

Ik studeer in het buitenland en verblijf momenteel in België, maar kan omwille van het Coronavirus niet terugkeren naar het buitenland. Heb ik nog recht op Groeipakket?

De opschorting van studies in het buitenland heeft geen invloed op de betaling van het Groeipakket. Indien studenten omwille van het Coronavirus niet meer kunnen terugkeren naar het buitenland om zich opnieuw in te schrijven voor het nieuwe semester/academiejaar stopt het recht op Groeipakket als student en is er nog een mogelijk recht als schoolverlater gedurende een periode van 12 maanden.

Ik heb nu hulp nodig

           

De meeste extra toeslagen worden automatisch toegekend voor een periode van één jaar. We begrijpen echter dat je in sommige situaties niet lang kunt wachten. Als je inkomen al zes maanden lager is dan normaal, dan kan je zelf een alarmbelprocedure starten. Neem daarvoor contact met ons op.

Ik trek aan de alarmbel

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Gezondheid

Kinderen met een handicap

Met ruim een miljard vormen personen met een handicap de grootste minderheidsgroep op deze planeet. 3 december is dus dé dag om hun behoeftes op de agenda te houden.

Gezondheid

Ontwikkeling en psychomotoriek van de baby

Je hoort vaak over de ‘psychomotorische ontwikkeling’ van kinderen. Maar wat betekent deze term eigenlijk? In dit artikel vind je alvast enkele richtingaanwijzers.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.