YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Gezondheid

Maakt je kind zich zorgen over de toekomst?

De resultaten van het onderzoek van de Vrije Universiteit Brussel en Save the Children zien er niet rooskleurig uit: kinderen geboren in 2020 zullen in hun leven veel meer natuurrampen meemaken dan mensen geboren in 1960. Stelt jouw kleine deugniet zich ook vragen over het klimaat? Of ziet je tiener zijn toekomst somber in? Geen zorgen: dat is normaal. Ons advies? Blijf vooral eerlijk én geef zelf het goede voorbeeld. 

Natuurrampen

4 op de 10 jonge mensen zijn vanwege de klimaatcrisis bang om kinderen te krijgen. Dat blijkt uit een grote studie over klimaatangst bij jonge mensen tussen 16 en 25 jaar. De onderzoeksresultaten verschenen in The Lancet, een belangrijk tijdschrift voor de medische wetenschap. De jonge generatie vindt het zelfs onverantwoord om vandaag een kind te laten opgroeien in een wereld waarin de ene natuurramp de andere zal opvolgen. Want de cijfers liegen er niet om. Een baby die vandaag wordt geboren, moet zich scherp zetten voor: 

  • 7 keer meer extreme hittegolven
  • 2,6 keer meer droogteperiodes 
  • 2,8 keer meer overstromingen 
  • 3 keer meer mislukte oogsten
  • 2 keer meer bosbranden 

En dat is als de regeringen zich houden aan de gemaakte afspraken – vastgelegd in het Klimaatakkoord van Parijs. In dat ‘ideale’ scenario zal de aarde ‘maar’ 2,6 tot 3,1 graden opwarmen. Maar de meeste landen slagen er voorlopig niet in om hun doelstellingen te behalen. Leert je kind op school over de milieuveranderingen? Of volgt je tiener de klimaatproblematiek op de voet? Dan is het perfect normaal dat hij of zij zich vragen stelt over de toekomst. 

Goede voorbeeld 

Uit internationaal onderzoek – gepubliceerd in The Lancet – blijkt dat kinderen veel maatregelen verwachten van de regering en grote bedrijven. En dat ze zich grote zorgen maken. Stelt je deugniet soms vragen over het klimaat? Of ziet je kapoen de toekomst somber in? 75 procent van de kinderen vindt de klimaatverandering beangstigend. En 60 procent voelt zich in de steek gelaten door hun regering. Met alle overstromingen, hittegolven en bosbranden die kinderen en jongeren zien, is het normaal dat hun zorgen toenemen. Ons advies? Blijf altijd eerlijk én geef het goede voorbeeld. 

Elk huishouden heeft zijn eigen gewoonten – ook jouw gezin. Maar zijn jouw routines duurzaam? Met de klimaatverandering in het achterhoofd is het belangrijk dat iedereen zijn steentje bijdraagt aan een betere wereld. Ben je van plan om het roer om te gooien? Ga aan de slag met onze 10 slimme en milieuvriendelijke tips

Wil je inzetten op een klimaatvriendelijk huishouden? Maar schrikt de kostprijs je af? Neem gerust contact op. Je gezin heeft recht op premies en toelagen. Infino brengt dat voor jou in orde – van a tot z. Welkom! 

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Gezondheid

Kinderen met een handicap

Met ruim een miljard vormen personen met een handicap de grootste minderheidsgroep op deze planeet. 3 december is dus dé dag om hun behoeftes op de agenda te houden.

Gezondheid

Ontwikkeling en psychomotoriek van de baby

Je hoort vaak over de ‘psychomotorische ontwikkeling’ van kinderen. Maar wat betekent deze term eigenlijk? In dit artikel vind je alvast enkele richtingaanwijzers.