YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Groeipakket

Schoolbonus en schooltoeslag

De schoolbonus en de schooltoeslag, wat is het verschil?

Met het nieuwe schooljaar in het vooruitzicht hebben veel ouders al hun rekensommetje gemaakt. Het wordt opnieuw een kostelijke maand! Een nieuwe boekentas voor de oudste, een mooie pennenzak met toebehoren voor dochterlief of een eerste brooddoos voor je kleine spruit die straks voor het eerst op school blijft eten. Of misschien nog een nieuwe regenjas of outfit voor de eerste schooldag?  Niet te vergeten: de materialen- en boekenlijst ... Kortom, het wordt een dure maand!

Ook tijdens het schooljaar blijven de kosten oplopen. Een klasuitstap hier, een extra kopie daar. Alles bij elkaar kost dat een aardige duit. Verschillende maatregelen van de Vlaamse overheid, die uitbetaald worden via je uitbetalingsactor (voorheen kinderbijslagfonds), geven je een extraatje om deze kosten het hoofd te bieden.

Schoolbonus

Allereerst is er de schoolbonus. Dit is een jaarlijks terugkerend bedrag dat wordt uitbetaald, samen met de kinderbijslag van de maand juli, aan elk kind dat in de maand juli recht heeft op het Groeipakket. Ook als je kindje nog niet naar school gaat, kom je hiervoor dus in aanmerking.

Het bedrag van de schoolbonus is afhankelijk van de leeftijd van je kind. Het exacte bedrag vind je terug via de knop hieronder.

Alle bedragen van het Groeipakket


Je moet hiervoor niets ondernemen. De berekening en betaling gebeurt jaarlijks volledig automatisch!  

Schooltoeslag

De schoolbonus is niet te verwarren met de schooltoeslag. Dit laatste stelsel van toelagen is inkomensgerelateerd en werd in het leven geroepen om mensen met een laag inkomen te ondersteunen. Dankzij de schooltoeslag krijgt elk kind kans op opleiding.

Het stelsel van schooltoeslagen (voorheen schooltoelage genoemd) werd in Vlaanderen hervormd en voortaan worden schooltoeslagen voor leerlingen in het kleuter, lager en secundair onderwijs uitbetaald via de uitbetalingsactoren Groeipakket (voorheen de kinderbijslagfondsen). Voor de studietoelagen in het hoger onderwijs blijft het Vlaams Ministerie van Onderwijs bevoegd.

Voor alle details over de schooltoeslag verwijzen we jullie graag naar de uitgebreide informatie in dit artikel >>

Nieuw in ons portaal: check de status van je schooltoeslag

Wil je weten op welke gegevens wij nog moeten wachten eer we kunnen uitbetalen? Benieuwd naar de status van je dossier, zodat je kunt inschatten wanneer de schooltoeslag gestort wordt? Dat kan eenvoudigweg via My Infino, ons handige klantenportaal.

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Vakantie en vrije tijd

Wat is een Babymoon?

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent of wil je zwanger worden en plan je een reis? Dan is het verstandig om een aantal dingen te checken bij het organiseren van je trip. Met wat extra voorbereiding kan je dan zorgeloos genieten van je ‘babymoon’!

Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

Vakantie en vrije tijd

Zomeropvang

De jaarlijkse schoolvakantie: reuzefijn voor de kids maar voor het gezin telkens weer een hele organisatieklus. Gemiddeld 80 schoolvrije dagen per jaar … en hoeveel verlofdagen heb jij? Inderdaad, dat is verre van evident…

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.