Groeipakket
Ondersteuning voor kinderen met autisme: zorgtoeslag en meer
Financiële en praktische steun in Vlaanderen voor ouders van kinderen met autisme: ontdek de extra’s in het Groeipakket en andere hulpmiddelen voor de beste zorg.
Lees meer
Waar woon je?
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
Het secundair onderwijs is voorbij, joepie vakantie! Maar nu moet een keuze worden gemaakt, verder studeren of niet? Wat gebeurt er met het Groeipakket als mijn kind zijn/haar keuze heeft gemaakt in een bepaalde studierichting?
Je hoeft je geen zorgen te maken ! Wij betalen het Groeipakket verder maandelijks op tijd aan je uit. De inschrijving van de school (ongeacht welke keuze: hogeschool, universiteit...) komt automatisch bij Infino binnen via de kruispuntbank. Indien deze inschrijving mogelijks niet automatisch bij ons terechtkomt dan kan u ons uiteraard contacteren met de melding dat uw zoon/dochter nog steeds lessen volgt, hiervoor dient dan een document P7 te worden ingevuld door de school.
Opgelet ! Als uw zoon of dochter in het buitenland gaat studeren (EU of daarbuiten), dan heeft u daarvoor speciale documenten nodig, gelieve in dit geval zo snel mogelijk contact op te nemen met uw dossierbeheerder, deze zal u graag uitleg geven en u de nodige documenten bezorgen. Deze documenten zijn ook beschikbaar op onze website via deze link (scrol naar beneden bij “student en werkzoekende”).
De studietoelagen (ook studiebeurs genoemd) worden vanaf het hoger onderwijs verder uitbetaald door de dienst Onderwijs. U kan deze aanvragen via volgende link : https://www.studietoelagen.be/hoe-aanvragen
Heeft u nog kinderen die naar het lager of secundair onderwijs gaan? Vanaf het schooljaar 2019-2020 zal uw uitbetalingsactor Infino deze voor u uitbetalen. Ook hier hoeft u niets voor te ondernemen, deze berekening en uitbetaling zal automatisch verlopen. Indien u hier verder details over wenst, kan u deze lezen in volgende link.
Gaat jouw student graag een centje bijverdienen? Het Groeipakket komt niet in het gedrang als de jongere als jobstudent niet meer dan 600 uren per kalenderjaar zal werken. Overschrijdt de jongere deze 600 uren, dan wordt er verder bepaald of er recht is op het Groeipakket (het nieuwe kinderbijslag), op voorwaarde dat de jongere niet meer dan 80 uren per maand werkt (deze regel geldt enkel als de jongere zijn 600 uren bereikt heeft).
Hieronder sommen we alle beletsels op :
Het recht op het Groeipakket (het nieuwe kinderbijslag) wordt geschorst als het kind (leerling, student, schoolverlater etc.)
Er wordt geen rekening gehouden met volgende inkomsten:
Groeipakket
Financiële en praktische steun in Vlaanderen voor ouders van kinderen met autisme: ontdek de extra’s in het Groeipakket en andere hulpmiddelen voor de beste zorg.
Lees meer
Groeipakket
De schoolbonus is niet te verwarren met de schooltoeslag. Dit laatste stelsel van toelagen is inkomensgerelateerd en werd in het leven geroepen om mensen met een laag inkomen te ondersteunen.
Lees meer
Groeipakket
De Belgische kinderbijslag is geregionaliseerd sinds 1 januari 2019, maar dat wist je misschien al. Dat heeft een impact op elk gewest, maar wel op verschillende momenten. Wat is de huidige stand van zaken?
Lees meer
We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.