Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

 • Vlaanderen
 • Brussel
 • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

Een leuk verkleedfeest voor een prikje

De meeste kinderen zijn dol op een plezante verkleedpartij. En ook volwassenen zeggen geen nee tegen een grappig kostuum. Jullie vinden vast wel een goede reden om je te verkleden: nieuwjaar, vrienden op bezoek, een verjaardagsfeestje, Halloween, het is woensdagnamiddag en/of je wil dat tripje naar de autokeuring een pak leuker maken voor iedereen… Elk excuus is goed!

Laat je inspireren door onze verrassende tips en frisse ideeën. Zo boks jij een spetterend event in elkaar – voor een prikje. 

De uitnodiging

Katapulteer je gasten meteen naar de juiste feeststemming. Hoe? Met een uitnodiging die barst van kleuren en glitter. Zet daarvoor gerust je kroost aan het werk. Want een leuke uitnodiging is kinderspel:

 • Print een clown, ballonnen, dierenmaskers en andere verkleedspullen op een kwart A4-papier. 
 • Snij je A4-blad doormidden. En hou alleen de helft waarop je ontwerp prijkt. 
 • Vouw die helft opnieuw dubbel, zodat je print op de voorkant van je uitnodiging verschijnt. 
 • Schrijf een inspirerende tekst in de kaart. Vermeld zeker de datum, het adres en … de dresscode! 
 • Haal je verf, potloden, pailletten, knopen, veren, parels en lijm boven: tijd om je tekening te versieren.
 • Kondig je ludieke concept aan: je gaat voor een kleurrijk en gek verkleedfeestje. 
 • En het allerbelangrijkste? Maak plezier! 

Verkleedpak 

De basis van elk verkleedfeestje? De maskers, natuurlijk. Gelukkig hoef je daaraan geen fortuin te besteden. We meten je een té gekke look aan met een beperkt budget: 

 1. Leg geen bepaald thema op 
 2. Verplicht je gasten niet om zich te verkleden in een bepaald thema. Zo geef je hen de kans om zelf een vermomming te creëren met spullen die ze al hebben. Het is zonde om veel geld te geven aan een verkleedpak dat je (waarschijnlijk) maar één keer zult aantrekken. Het gevolg? Je feestje zal er nóg leuker uitzien met al die verschillende kostuums. En je gasten dragen iets waarin ze zich goed voelen. Dat is heel belangrijk voor een amusante avond. 

 3. Knutsel een kostuum met je kind 
 4. Doorzoek goed je kasten. Wat vind je allemaal? Stukjes karton, elastiekjes, linten, restjes stof, achtergebleven pailletten en andere versieringen: het ideale materiaal voor een workshop ‘Zelf je kostuum maken’! Maak het vooral niet te ingewikkeld: een eenvoudige vermomming is genoeg. Denk maar aan een kroon, Venetiaans masker, schild, toverstaf, … Gebruik je fantasie! Op internet vind je ontzettend veel tutorials. Laat je kind de nodige vormen uitknippen. En laat het die daarna volop versieren. Het resultaat zal je verrassen. Bovendien zal je kapoen apetrots zijn op het zelfgemaakte verkleedpak. 

  Verkleedinspiratie vind je hier

 5. Spring eens binnen in de kringwinkel 
 6. Heb je veel fantasie? Maar twee linkerhanden? Breng dan eens een bezoekje aan de dichtstbijzijnde kringwinkel. Daar ontdek je vaak schitterende verkleedparels in de bakken met vintagekleding. Combineer een jeanstuinbroek met een rood hemd en witte handschoenen … en je bent Mario! Of ga voor een lange jas van nepbont, een wandelstok en doe je haar in een grote dot: nu ben je Cruella! Plezier verzekerd – met het hele gezin. 

De decoratie 

Haal opgelucht adem: de afwezigheid van een bepaald thema maakt het je veel gemakkelijker én bespaart je een berg kosten. Denk vooral aan glitters en vrolijkheid. Zet in op gekke accessoires met kleur – héél veel kleur. Bijvoorbeeld slingers of pompons van crêpepapier, gekke ballonnen en confetti. 

Een bijkomende tip om je feest onvergetelijk te maken: organiseer een kleine fotobooth-hoek in je woning of tuin. Hoe pak je dat aan? Kies een leuke achtergrond, enkele accessoires en een statief om een smartphone of camera op te monteren. En voilà! Zet eventueel een wedstrijd voor de origineelste foto op poten. En hoe motiveer je je verklede gasten? Trakteer de winnaar op een zak kleurrijke snoepjes. Smile

Het menu

De feesttrend van vandaag? Theekransjes en snackparties. En dat is goed nieuws: beide concepten zijn gemakkelijk te organiseren én goedkoop. Want welke snack past het beste bij een verkleedfeestje? Een kleurrijk dessert, natuurlijk. Wat dacht je van vrolijke cupcakes? De bereiding is poepsimpel en met de versiering kun je werkelijk alle kanten op. Denk maar aan suikerbolletjes, gekleurde hagelslag of voedselkleurstoffen voor in cakedeeg. Je feestvierende deugniet springt een gat in de lucht, dát staat vast! 

Denk je eraan om ook ouders een feestelijk taakje te geven? Organiseer dan een workshop ‘Pannenkoeken bakken’ in de keuken terwijl de kleintjes spelen. Wat gezellig! Bovendien is samen koken een fijne manier om het ijs te breken én nieuwe vrienden te maken. 

Met deze feestelijke tips maak je een groot succes van elk verkleedfeestje. Zet dus je masker op en … ga ervoor! 

Sluit je nu aan bij Infino

 • Geen onderbreking in betaling
 • Tijdig en correcte uitbetaling
 • Persoonlijk advies
Ik sluit nu aan bij Infino

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Zwangerschap

Babyshower organiseren: tips en ideeën

Ontdek in onze handige gids hoe je eenvoudig een fantastische babyshower organiseert. We bieden tips voor het kiezen van thema's, spelletjes, cadeaus, en heerlijke hapjes en drankjes voor een perfecte babyshower.

Zwangerschap

Eerste trimester zwangerschap

Je kwam onlangs te weten dat je een kindje verwacht, de vreugde is groot omdat je een kind draagt, maar er rijzen ook vragen… Wat gebeurt er tijdens de eerste weken van de zwangerschap? Wat verandert er voor jou en voor deze baby in ontwikkeling?

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.