Groeipakket
Ondersteuning voor kinderen met autisme: zorgtoeslag en meer
Financiële en praktische steun in Vlaanderen voor ouders van kinderen met autisme: ontdek de extra’s in het Groeipakket en andere hulpmiddelen voor de beste zorg.
Lees meer
Waar woon je?
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
Fertiliteitsproblemen duiden op uitdagingen met de vruchtbaarheid van een koppel. Dit betekent vaak dat paren langer dan een jaar proberen zwanger te worden zonder succes.
De oorzaken zijn divers: eisprong problemen, eileider-, baarmoeder-, sperma- of seksuele functieproblemen. Ook leeftijd, gewicht, roken en alcohol spelen een rol. Heb je een jaar geprobeerd zonder zwangerschap? Dan is het tijd voor een doktersbezoek.
De huisarts onderzoekt je medische geschiedenis, menstruatiecyclus, seksleven en leefstijl. Hij of zij voert ook lichamelijke onderzoeken uit en vraagt een spermaonderzoek.
Moeite met zwanger worden is niet zeldzaam; wereldwijd ervaart 15% van de koppels dit. Er zijn diverse behandelingen beschikbaar die je kansen kunnen vergroten. Welke behandeling past het beste bij jou?
Onvruchtbaarheid kan verschillende oorzaken hebben, zowel bij mannen als bij vrouwen. Sommige van de meest voorkomende oorzaken zijn:
Om de oorzaak van je onvruchtbaarheid te achterhalen, moet je een vruchtbaarheidsonderzoek ondergaan. Dit kan bestaan uit bloedonderzoek, echo's, sperma-analyse, hysterosalpingografie (HSG) of laparoscopie. Afhankelijk van de resultaten kan je arts je adviseren over de meest geschikte behandeling voor jou.
Er zijn verschillende soorten fertiliteitsbehandelingen die variëren in complexiteit, kosten en slagingskansen. Vaak moet je eerst één optie doorlopen voor je aan de volgende kunt beginnen. De meest voorkomende zijn:
De keuze van de juiste fertiliteitsbehandeling hangt af van verschillende factoren, zoals:
Het is essentieel om je goed te informeren over elke behandeling. Overweeg de voordelen, risico's en slaagkansen. Vraag advies aan je arts, partner, familie en vrienden. Ook kun je ervaringen van anderen raadplegen. Uiteindelijk neem je samen met een vertrouwde arts een besluit. Behandelingen aanvragen
op eigen initiatief is niet mogelijk.
We wensen je veel succes en geluk toe op je vruchtbaarheidsreis! 💕
Groeipakket
Financiële en praktische steun in Vlaanderen voor ouders van kinderen met autisme: ontdek de extra’s in het Groeipakket en andere hulpmiddelen voor de beste zorg.
Lees meer
Groeipakket
De schoolbonus is niet te verwarren met de schooltoeslag. Dit laatste stelsel van toelagen is inkomensgerelateerd en werd in het leven geroepen om mensen met een laag inkomen te ondersteunen.
Lees meer
Groeipakket
De Belgische kinderbijslag is geregionaliseerd sinds 1 januari 2019, maar dat wist je misschien al. Dat heeft een impact op elk gewest, maar wel op verschillende momenten. Wat is de huidige stand van zaken?
Lees meer