YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Opvoeden

Kinderen en carrière

De impact van kinderen op een carrière

Kinderen hebben een duidelijke impact op het leven en de carrière van mensen. Ouders geven aan dat ze minder ambitieus worden na de komst van hun kroost. 27% geeft zelfs aan van werk te zijn veranderd om meer tijd met de kinderen door te brengen.

Wie wel blijft werken, voelt zich haast per definitie een beetje schuldig. Ruim de helft van de ouders geeft aan zich schuldig te voelen tegenover de kinderen wanneer ze langer moeten werken.

Bijna één op de drie van de (jonge) ouders voelt zich bekeken door de collega’s als ze vroeger naar huis moeten vertrekken om de kinderen van de school of crèche te gaan halen.

Is thuiswerk de oplossing?

Over het algemeen zijn we tevreden over de flexibiliteit die onze werkgever ons biedt. Toch kiezen we niet vaak voor thuiswerken-omwille-van-de-kinderen. Slechts 21% van de ouders geeft aan vaker van thuis uit te werken sinds er kinderen zijn. Nochtans geeft slechts een minderheid aan dat ze thuis minder productief zijn. Zelfs met hun kinderen in de buurt.

We nemen ons werk en de bijhorende stress vaak mee naar huis. Een derde van de Ouders van Tegenwoordig is ontevreden over de mate waarin dit gebeurt. Eén op vier geeft ook aan dat hij of zij vaker na de uren werkt sedert er kinderen zijn.

Ook het omgekeerde vindt plaats. Behoorlijk wat mensen piekeren op het werk over gezinsgerelateerde taken en bekommernissen. 14% vindt het jammer dat ze zich minder op hun werk kunnen concentreren omdat ze te veel aan de zorg voor hun kinderen denken.

Niet dat ouders spijt hebben van hun beslissing om voor kinderen te gaan (in combinatie met het uitbouwen van een carrière). Meer dan drie op de vier geeft aan dat ze de komst van hun kinderen niet hadden uitgesteld als ze op voorhand hadden geweten wat de impact zou zijn. 44% is trouwens tevreden over de mate waarin ze tijd kunnen doorbrengen met het gezin.

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Gezondheid

Kinderen met een handicap

Met ruim een miljard vormen personen met een handicap de grootste minderheidsgroep op deze planeet. 3 december is dus dé dag om hun behoeftes op de agenda te houden.

Gezondheid

Ontwikkeling en psychomotoriek van de baby

Je hoort vaak over de ‘psychomotorische ontwikkeling’ van kinderen. Maar wat betekent deze term eigenlijk? In dit artikel vind je alvast enkele richtingaanwijzers.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.