YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

Dag van de jeugdbeweging

01 oktober 2019

Dag van de jeugdbeweging

Op 23 oktober 2020 (en 22 oktober 2021) wordt de jeugdbeweging in de verf gezet!

Dag van de Jeugdbeweging is een organisatie van 8 jeugdbewegingen: Chirojeugd Vlaanderen, FOS Open Scouting, IJD, Jeugd Rode Kruis, JNM, KLJ, KSA en Scouts en Gidsen Vlaanderen. Door het organiseren van verschillende acties zetten zij hun werking in de kijker en maken ze anderen warm om zich ook aan te sluiten.

Ondanks de eigenheid die elke jeugdbeweging kenmerkt, hebben ze ook veel met elkaar gemeen. Zo dragen ze allemaal samenwerking, ontwikkeling en openheid hoog in het vaandel en hechten ze ook allemaal veel belang aan toegankelijkheid voor alle kinderen en jongeren.

Door het organiseren van allerlei activiteiten en spelen tijdens hun wekelijkse bijeenkomsten vormen ze het ideale platform voor je kind om zijn talenten te ontdekken, vaardigheden verder te ontwikkelen en te leren samenwerken.

Deze feestdag dient bovendien ook om de vele vrijwilligers die hun steentje bijdragen een keertje in de bloemetjes te zetten.

Zin om mee te vieren? Je vindt hier een overzicht van alle activiteiten in jouw buurt.

https://www.dagvandejeugdbeweging.be/


Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Gezondheid

Zwangerschapskussen; een kussen om te koesteren

Het zogenaamde “zwangerschapskussen” moet het bestbewaarde publiek geheim zijn dat wij kennen. Vele vrouwen leren het kennen in het derde trimester en allen zuchten ze: “waarom heb ik dit niet veel eerder in huis gehaald?”

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Gezondheid

Kinderen met een handicap

Met ruim een miljard vormen personen met een handicap de grootste minderheidsgroep op deze planeet. 3 december is dus dé dag om hun behoeftes op de agenda te houden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.