YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Vakantie en vrije tijd

Theater als naschoolse activiteit

Hobby’s en vriendschappen vormen een belangrijke uitlaatklep – voor jou én je kroost. Veel kinderen kiezen voor een klassieke vrijetijdsbesteding. Denk maar aan voetbal, de jeugdbeweging of een muziekinstrument. Supertof! Maar ieder kind is anders. Wat als jouw oogappel meer interesse toont in theater? Dat is een minder vanzelfsprekende activiteit. Ons advies? Wakker vooral die liefde voor taal en creativiteit aan. Woordkunst of toneel als hobby is een schitterend idee. Met onze tips groeit je kind misschien uit tot een eersteklas acteur of schrijver. 

To be or not to be 

Speelt jouw kleine sloeber de hele dag door toneeltjes? Wat grappig! Neem hem eens mee naar een echte theatervoorstelling. Geen Shakespeare natuurlijk: begin klein en charmant. Elke stad of gemeente heeft zijn lokale toneelvereniging waarin bevlogen amateurs een of meerdere keren per jaar een voorstelling op poten zetten. Vaak kiezen ze voor een vrolijke komedie: de ideale kennismaking. Er zal een nieuwe wereld opengaan voor jouw welbespraakte deugniet. De spanning in de zaal, de kostuums en het applaus: dat smaakt vast naar meer. 

And the Oscar goes to … 

Praat je kind non-stop over zijn theaterbezoek? En droomt hij ervan om zélf op het podium staan? Wat een ambitie. Schrijf je kleine acteur in spe zeker in voor een opleiding woordkunst. In die lessen zoekt de leerkracht spel- en spreekplezier op. Op een speelse manier werkt je kind aan zijn uitspraak en spreekdurf. Dat komt later sowieso goed van pas. Je kind leert genieten van mooie woorden, een gedicht, mop of verhaal. Samen met zijn klasgenoten bokst hij toneeltjes in elkaar en went hij aan een podium. 

Elke academie biedt een woordkunstopleiding. De vorm of benaming verschilt soms: woordlab, drama, improvisatie, speltheater, toneel … Maar de essentie is altijd dezelfde. Ook een schrijfopleiding behoort tot de mogelijkheden – daarvoor is een latere instapleeftijd vereist. 

Duik de wereld in 

Kinderen zijn van vele kunstwerelden thuis. Ze lachen, spelen, lopen, zingen, dansen en praten … zonder na te denken. Ze gaan volledig op in hun Playmobil-rollenspel en verzinnen de leukste avonturen voor hun favoriete speelgoedhelden. Die oeverloze fantasie en creativiteit zitten in hun natuur. Dát is kunst! Kind zijn is heerlijk: (nog) niet denken in hokjes. In een opleiding woordkunst of toneel krijgt je kind de juiste richtlijnen om zijn talenten te ontdekken én verder te ontwikkelen. Wat een meerwaarde. Doen! 

Hulp nodig? 

Ben je op zoek naar budget voor een toffe theateropleiding voor je kind? Neem gerust contact op. Je gezin heeft recht op premies. Wij zoeken het voor je uit. 

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Vakantie en vrije tijd

Wat is een Babymoon?

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent of wil je zwanger worden en plan je een reis? Dan is het verstandig om een aantal dingen te checken bij het organiseren van je trip. Met wat extra voorbereiding kan je dan zorgeloos genieten van je ‘babymoon’!

Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

Vakantie en vrije tijd

Zomeropvang

De jaarlijkse schoolvakantie: reuzefijn voor de kids maar voor het gezin telkens weer een hele organisatieklus. Gemiddeld 80 schoolvrije dagen per jaar … en hoeveel verlofdagen heb jij? Inderdaad, dat is verre van evident…