Groeipakket
Ondersteuning voor kinderen met autisme: zorgtoeslag en meer
Financiële en praktische steun in Vlaanderen voor ouders van kinderen met autisme: ontdek de extra’s in het Groeipakket en andere hulpmiddelen voor de beste zorg.
Lees meer
Waar woon je?
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.
Een "attest zwangerschap" heb je nodig om je werkgever tijdig op de hoogte te brengen van je zwangerschap. In dit artikel geeft Infino uitleg over hoe je het kunt verkrijgen en hoe je het gesprek met je werkgever kunt aangaan. Lees verder en ontdek alles wat je moet weten!
Maar waarom is het zo belangrijk? Simpel gezegd: het is je ticket om zwangerschapsverlof en -uitkeringen aan te vragen.
Zonder dit attest kan je werkgever je zwangerschapsverlof niet officieel erkennen. Dus, niet vergeten vragen aan je eerstvolgende bezoek bij de gynaecoloog of vroedvrouw.Je bent verplicht om je werkgever te informeren vóór de laatste negen weken van je zwangerschap. Dit geeft hen voldoende tijd om zich voor te bereiden op je afwezigheid. Meestal vertellen zwangere vrouwen dit na de 12 weken echo, als ze zeker zijn dat alles in orde is met het kindje.
Maar hoe breng je het nieuws? Hier zijn enkele tips:Zorg ervoor dat je een kopie van het attest bewaart voor je eigen administratie. Het is een belangrijk document dat je mogelijk in de toekomst nodig hebt.
Je hebt ook recht op zwangerschapsverlof. Het 'attest zwangerschap' helpt je om dit recht te claimen.
Bovendien heb je recht op redelijke aanpassingen op de werkplek. Dit kan variëren van flexibele werktijden tot aanpassingen in je takenpakket.Ze moeten ook redelijke aanpassingen doen om je te ondersteunen. Dit kan betekenen dat ze je takenpakket aanpassen.
Tot slot moeten ze je privacy respecteren. Je medische informatie, zoals je zwangerschapsattest, moet vertrouwelijk worden behandeld.Een open dialoog met je werkgever is goed voor de toekomstige verstandhouding. Het bevordert begrip en respect op de werkvloer.
Met een 'attest zwangerschap' en goede communicatie, kan je een evenwichtige werk-zwangerschapsbalans bereiken.Groeipakket
Financiële en praktische steun in Vlaanderen voor ouders van kinderen met autisme: ontdek de extra’s in het Groeipakket en andere hulpmiddelen voor de beste zorg.
Lees meer
Groeipakket
De schoolbonus is niet te verwarren met de schooltoeslag. Dit laatste stelsel van toelagen is inkomensgerelateerd en werd in het leven geroepen om mensen met een laag inkomen te ondersteunen.
Lees meer
Groeipakket
De Belgische kinderbijslag is geregionaliseerd sinds 1 januari 2019, maar dat wist je misschien al. Dat heeft een impact op elk gewest, maar wel op verschillende momenten. Wat is de huidige stand van zaken?
Lees meer