YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Studenten

Vakantiejob overgangsmaatregel tem aug 2019

22 juni 2020

Maak werk van je vakantie

Van een beetje initiatief is niemand ooit slechter geworden? Je student die met een vakantiejob thuiskomt kan je alleen maar toejuichen. Maar hoe zat dat ook alweer met die kinderbijslag?

Alle beetjes helpen wanneer de zomer eraan komt en de festivaldrang of wanderlust weer gesponsord moeten worden. Een studentenjob brengt zoon- of dochterlief niet enkel financieel wat aarde aan de dijk, er zijn nog heel wat voordelen.

Samenwerken is als jongvolwassene wat flink samenspelen in de kleuterklas was: een grote stap in hun persoonlijke ontwikkeling. Ohja, en wat stiptheid kan ook geen kwaad, right? Niks dan pluspunten, zo lijkt het wel.

Al blijft er natuurlijk wel dat stemmetje dat ergens in je achterhoofd aan je kinderbijslag denkt.

Geen zorgen.

In elk kwartaal mag een voltijdse student tot wel 240 uren werken. In het derde kwartaal - de zomer dus -  zelfs onbeperkt!

Was hij of zij toch iets te ijverig? Dan verlies je je recht, maar enkel voor dat kwartaal.

Maar stiekem ben je gewoon apetrots voor hun inzet, toch?

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Zelfstandigen

Zelfstandig? Zo lang duurt je zwangerschapsverlof.

“O nee! Om financiële redenen moet ik 5 weken na mijn bevalling alweer aan de slag.” Die bittere constatering hoor je vaak uit de mond van zelfstandigen die hoopten op een succesvolle combinatie van hun carrière met het moederschap.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.