YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie
Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Studenten

Vakantiejob overgangsmaatregel tem aug 2019

Maak werk van je vakantie

Van een beetje initiatief is niemand ooit slechter geworden? Je student die met een vakantiejob thuiskomt kan je alleen maar toejuichen. Maar hoe zat dat ook alweer met die kinderbijslag?

Alle beetjes helpen wanneer de zomer eraan komt en de festivaldrang of wanderlust weer gesponsord moeten worden. Een studentenjob brengt zoon- of dochterlief niet enkel financieel wat aarde aan de dijk, er zijn nog heel wat voordelen.

Samenwerken is als jongvolwassene wat flink samenspelen in de kleuterklas was: een grote stap in hun persoonlijke ontwikkeling. Ohja, en wat stiptheid kan ook geen kwaad, right? Niks dan pluspunten, zo lijkt het wel.

Al blijft er natuurlijk wel dat stemmetje dat ergens in je achterhoofd aan je kinderbijslag denkt.

Geen zorgen.

In elk kwartaal mag een voltijdse student tot wel 240 uren werken. In het derde kwartaal - de zomer dus -  zelfs onbeperkt!

Was hij of zij toch iets te ijverig? Dan verlies je je recht, maar enkel voor dat kwartaal.

Maar stiekem ben je gewoon apetrots voor hun inzet, toch?

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Vakantie en vrije tijd

Wat is een Babymoon?

Heb je net ontdekt dat je zwanger bent of wil je zwanger worden en plan je een reis? Dan is het verstandig om een aantal dingen te checken bij het organiseren van je trip. Met wat extra voorbereiding kan je dan zorgeloos genieten van je ‘babymoon’!

Vakantie en vrije tijd

Zomers zwanger zijn

“Zwanger zijn is het mooiste dat je kan overkomen.” Wel, wij kennen enkele toekomstige mama’s die dat met deze temperaturen op z’n zachtst gezegd zullen nuanceren.

Vakantie en vrije tijd

Zomeropvang

De jaarlijkse schoolvakantie: reuzefijn voor de kids maar voor het gezin telkens weer een hele organisatieklus. Gemiddeld 80 schoolvrije dagen per jaar … en hoeveel verlofdagen heb jij? Inderdaad, dat is verre van evident…

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.