YouTube thumbnail

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Zwangerschap

Het geslacht van het kindje in je buik kennen: voor- en nadelen

Jongen of meisje?

Op het einde van het eerste trimester van je zwangerschap krijg je de kans om het geslacht van je kindje te kennen. Wil jij graag weten of er een jongen of meisje in je buik groeit? Laat je je liever verrassen bij de geboorte? Of ben je er nog niet helemaal uit? Wij maakten werk van een handige lijst met alle voor- en nadelen. 

Een voornaam kiezen

Een groot en vanzelfsprekend voordeel van het geslacht van je baby te kennen vóór zijn geboorte: je kiest gemakkelijker een voornaam. Is je lijstje met favoriete namen bijna even lang als je boodschappenlijst? Dan kun je dat meteen halveren wanneer je weet of er een jongen of meisje op komst is. Zo maak je de keuze veel eenvoudiger. Wil je het geslacht van je kindje écht nog niet weten? Kies dan je favoriete jongens- én meisjesnaam. Of ga voor een toffe naam die even charmant klinkt voor een zoontje én een dochtertje. Denk maar aan Kim, Robin, Sam of Nick. 

Fantaseren

Vanaf het moment dat je het geslacht van je kindje kent, slaat je fantasie spontaan op hol. Je ziet het al helemaal voor je: idyllische gezinssituaties met je zoontje … of dochtertje. Dat maakt het ouderschap plots concreter – een fijn gevoel. Veel ouders beginnen dan luidop te dromen en bereiden zich ook praktisch voor op het ouderschap. Ze maken bijvoorbeeld werk van een kinderkamer, kijken uit naar een eersteklas dagopvang of brainstormen over de school. 

Kleding kiezen

Gelukkig is blauw niet meer alleen voorbehouden voor jongens, en roze niet alleen voor meisjes. Toch is veel kleding duidelijk bedoeld voor een van beide geslachten. En je familie en vrienden staan vast te popelen om kleertjes te kopen of weg te geven. Wil je het geslacht van je kindje niet weten? En wil je vermijden dat je dochtertje blauwe overalls en je zoontje zomerse rokjes krijgt? Dan vind je gelukkig ook mooie kleertjes in neutrale kleuren – zoals groen, geel en rood. En outfits die geschikt zijn voor jongens en meisjes, zoals leuke speelkleren. Vraag eventueel aan je familie en vrienden om daarmee rekening te houden – als ze écht niet meer kunnen wachten om iets te kopen voor je kindje. 

Kinderkamer inrichten 

Net zoals bij kleding worden bepaalde decoraties geassocieerd met meisjes, en andere met jongens. Denk maar aan prinsessen en auto’s. De oplossing? Versier de kinderkamer in een neutraal thema dat prima past bij meisjes én jongens. De dieren van het bos, de zee, planeten en sterren … Keuze genoeg!

Familie verrassen 

Iedereen is dol op verrassingen. Jij vindt het misschien spannend om het geslacht van je kindje pas op de geboortedag te ontdekken. Het is ook fijn om de reacties te zien van je vrienden en familie die het dan pas te weten komen. Misschien sluiten ze een weddenschap af? Of raden ze volop naar de naam van je baby? Bovendien voorkom je een op-en-top roze meisjeskleerkast als je al hebt verklapt dat je een meisje verwacht. Of een verzameling speelgoedauto’s als je er geen geheim van maakt dat je een zoontje krijgt. Want je weet: sommige gewoonten leren we nooit af. 

Infino staat voor je klaar

Ben je ouder? Of verwacht je je eerste kindje? Het gezinsleven is best duur. Maak je je soms zorgen over je budget? Neem dan zeker contact op. Infino neemt je persoonlijke dossier onder de loep. Zo kom je te weten op welke premies je recht hebt.

Deel deze pagina met je netwerk

Lees ook

Gezondheid

Zwangerschapskussen; een kussen om te koesteren

Het zogenaamde “zwangerschapskussen” moet het bestbewaarde publiek geheim zijn dat wij kennen. Vele vrouwen leren het kennen in het derde trimester en allen zuchten ze: “waarom heb ik dit niet veel eerder in huis gehaald?”

Gezondheid

Over snotneuzen met snotneuzen

Je kent het wel. Met het vallen van de bladeren duurt het niet lang eer ook de eerste slachtoffers vallen. Jong, oud en alles ertussen; niemand ontsnapt aan de gevreesde valling.

Gezondheid

Kinderen met een handicap

Met ruim een miljard vormen personen met een handicap de grootste minderheidsgroep op deze planeet. 3 december is dus dé dag om hun behoeftes op de agenda te houden.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief

We sturen je maximaal één keer per maand een nieuwsbrief met wijzigingen in bedragen, nuttige tips, inspiratie over opvoeding en ander nieuws.