Infino logo

Welkom bij Infino. Gezinsbijslagen verschillen per regio van je kind(eren).

Waar woon je?

  • Vlaanderen
  • Brussel
  • Wallonie

Je kan achteraf steeds je keuze wijzigen.

Blog Studenten

Verder studeren of niet?

Soms gaat het studeren (even) niet meer

Corona bracht zware tijden voor een vaak vergeten groep: de studenten. Er werd duchtig geschrapt in al hun sociale activiteiten en zelfs de lessen werden vaak gereduceerd tot eenzaam in een kamer achter een computerscherm zitten. Wij hebben niets dan respect voor al die studenten die dapper doorgezet hebben. We hebben ook niets dan respect voor al die studenten die het moeilijk hadden of hebben.

Help mij en mijn student

Op zoek naar antwoorden

Speciaal voor behulpzame ouders, stelden we een digitaal parcours op dat jou aan de hand van enkele vragen tot bij de juiste informatie brengt voor jouw student. En wees gerust, dit is ook geen “examen voor ouders”. Foute antwoorden zijn gewoon onmogelijk.

Help mij en mijn student

Meer dan je Groeipakket…

Onze taak bestaat er uiteraard in om tijdig en correct je Groeipakket uit te betalen. Daarnaast luisteren we ook met veel begrip en geduld naar studenten en hun ouders. Daarom bieden we veel informatie op onze site. 

Heel wat praktische info met cijfers en rekenwerk dus.

We gaan nog een stapje verder: in onze talrijke blogs hebben we ook aandacht voor de mentale gezondheid van studenten en hun ouders.

Browse gerust eens door onze blogs.

Je steun en toeverlaat

Bij Infino strijden we al langer tegen het clichébeeld dat sommigen over studenten hebben. “In mijn ervaring is het tegendeel van dat cliché waar. Wij krijgen heel wat telefoontjes van bezorgde ouders die zien dat hun student de lat te hoog legt, faalangst heeft of harder werkt dan de gezondheid het toelaat.”

Aan het woord is Ellen, Client Advisor bij Infino. Vooral de laatste maanden liepen de telefoons over mentale of fysieke problemen bij studenten hoog op.

We maken graag tijd om te luisteren naar studenten en hun ouders. Wanneer de vraag niet specifiek over het Groeipakket gaat, verwijzen we door naar de best mogelijke instantie.

Ellen

Client Advisor bij Infino

Haal wat druk weg dankzij het krediet als schoolverlater

Ons belangrijkste advies voor studenten en hun ouders? Haal even adem als het niet meer gaat. Elke student, jonger dan 25, heeft recht op het Groeipakket. In dat pakket zit een periode van 12 maanden, waarin je krediet hebt als schoolverlater. Je hoeft dit niet allemaal te gebruiken aan het einde van je schoolcarrière.

Het krediet van 12 maanden mag je inzetten zoals jij dat wil. Zolang je in die periode minder dan 80 uur werkt, wordt je Groeipakket niet op pauze gezet. Een verloren semester is dus heus geen ramp. Eens je 25 bent, kun je geen gebruik meer maken van dit krediet.

“We willen dit systeem gekender maken, want we merken dat veel jongeren en hun ouders opgelucht ademhalen als blijkt dat een studiepauze geen grote impact hoeft te hebben op het Groeipakket. Soms is een jongere meer gebaat bij een sabbatperiode dan ‘nog een paar maanden doorbijten tot je je diploma hebt’. Bij een ziekte- of werkloosheidsuitkering stopt het Groeipakket wel zolang die ziekte of werkloosheid loopt”, aldus Ellen.

Schoolbonus en schooltoeslag bij hogere studies

In het Groeipakket zitten ook schoolbonus en schooltoeslag vervat. De schoolbonus wordt automatisch toegekend, daar hoef je dus niets voor te doen. De schooltoeslag wordt automatisch uitbetaald als je er recht op hebt, tot en met het zesde middelbaar. Eens in de hogere studies, kun je dit aanvragen bij de Vlaamse Gemeenschap (bel 1700) of surf naar de website. Het ontvangen van een schooltoeslag kan ook betekenen dat bepaalde kosten aan de school zelf verminderd worden.

Schoolbonus vs schooltoeslag

Schoolbonus vs schooltoeslag

Tot en met het zesde middelbaar hoef je voor beiden niets te ondernemen. Bij hogere studies vraag je je schooltoeslag aan de Vlaamse Gemeenschap. Geraak je er niet aan uit? We leggen het verschil tussen schoolbonus en schooltoeslag nog eens netjes uit.

Schoolbonus of schooltoeslag?

 Opgelet: een opleiding bij het CVO geeft ook recht op Groeipakket vanaf 17 lesuren per week. Je hebt dan wel geen recht op schooltoeslag. Studeren bij VDAB geeft geen recht op Groeipakket of schooltoeslag, al zijn de meeste studies gratis. Vaak is een studiekeuze maken ook financieel de zaken afwegen.


Persoonlijk advies

Is je situatie anders dan alles wat je hier leest? Dan staan we uiteraard voor je klaar. Want ook als het even niet gaat, zijn we er voor jou. Het enige wat je moet doen is ons verwittigen. Je kunt ons contacteren op allerlei manieren. Wist je dat je in ons portaal MyInfino meteen kunt zien wie jouw persoonlijke expert is? Log in bij MyInfino en neem rechtstreeks contact op met jouw specialist ter zake.

groeipakket familie
Groeipakket CTA 7

Sluit je nu aan bij Infino

  • Geen onderbreking in betaling
  • Tijdig en correcte uitbetaling
  • Persoonlijk advies
Ik sluit nu aan bij Infino

Deel deze pagina met je netwerk

Lees meer

Groeipakket

Schoolbonus en schooltoeslag

De schoolbonus is niet te verwarren met de schooltoeslag. Dit laatste stelsel van toelagen is inkomensgerelateerd en werd in het leven geroepen om mensen met een laag inkomen te ondersteunen.

Groeipakket

Regionalisatie 2019

De Belgische kinderbijslag is geregionaliseerd sinds 1 januari 2019, maar dat wist je misschien al. Dat heeft een impact op elk gewest, maar wel op verschillende momenten. Wat is de huidige stand van zaken?

Top